• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
Obezite ile mücadele için asansöre binmek yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, obezite ve diğer kilo ile gelen hastalıklarla mücadele kapsamında, kamu ve özel kurumlarda bundan itibaren ilk 3 kata asansör yasağı getirildiğini ve vatandaşları sağlık için merdiven kullanmaya yönelttiklerini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Şahin, “Bu proje Sağlık Bakanlığını ve diğer bakanlıkları harekete geçirdi. Obeziteyle mücadele konusunda biz de Edirne Valiliği olarak örnek olacak bir proje geliştirdik. Bundan böyle gerek kamu, gerekse özel sektördeki bütün asansörlerin ilk 3 durağı iptal edilecek. Tabi ki hastaneleri göz ardı etmek gerekir, bunlar istisnai tutulacak.” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğünde başlayan bu uygulamanın diğer kurumlarda da başlaması için Vali Şahin’in talimatlarıyla hazırlıklar başlatıldı. Hazırlanan afişlerin kurumlara dağıtılacağı ve belli bölgelere asılacağı belirtildi. Ayrıca il hıfzıssıhha kurulunda konu taraflarca görüşülerek, hastaneler hariç diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yük ve eşya taşıma dışında asansör kullanılmaması için kararlar alınacağı ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir