• DOLAR 32.51
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2486.018
  • ...
2014`e `Kaboni Bahaneli` PKK Vahşeti Damga Vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni bir yılı daha geride bıraktık. 2014 yılını geride bırakıp 2015 yılına merhaba dedik. 2014 yılı içerisinde Türkiye`de ve dünyada önemli gelişmeler yaşanmakla birlikte yılın sonlarına doğru hafızalardan kolay kolay silinmeyecek bir vahşet yaşandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın “Her yer Kobani olacak” çağrısıyla 6 Ekim`de başlayan eylemler büyük bir vahşete dönüştü. Kurban eti dağıtan gençler insanlık dışı yöntemlerle katledildi, üçüncü kattan atıldı, başları taşla ezildi. Yüzlerce okul yakıldı, binlerce işyeri ateşe verildi ve talan edildi. Kısaca bölgede büyük bir kaos yaşandı ve olaylar neticesinde 40`tan fazla kişi katledildi. Tarihe “6-7 Ekim olayları” şeklinde kaydedilen bu katliam hafızalardan uzun bir süre silinmeyecek gibi gözüküyor.  İşte 2014`te öne çıkan haberler…

2 Ocak

YARSAV'ın suç duyurusunun ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı paralel devlet iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

5 Ocak

Emniyet Genel Müdürlüğünde 4 daire başkan yardımcısı ve 3 şube müdürü görevden alındı.

6 Ocak

Şırnak'ın idil ilçesi ile Mardin arasında 1993 yılında yolları kesilerek katledilen TIR şoförünün ailesi, yaşadıkları zulmü anlatarak JİTEM, PKK ve korucu zulmünün Hizbullah'a yıkılmaya çalışıldığını söyledi. Aile geç de olsa katillerin bulunmasını istedi.

7 Ocak

Ankara Emniyet Müdürlüğünde aralarında 80 amirin de bulunduğu 350 polisin görev yerleri değiştirildi.

8 Ocak

16 ilin Emniyet Müdürü Görevden alındı.

9 Ocak

İşgal ordusu savaş uçakları direniş güçlerine ait bir alana hava saldırısı düzenledi.

12 Ocak

Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Nebi Zülküf Medresesi uzun namlulu silahlarla tarandı.

13 Ocak

Hür Dava Partisi Diyarbakır (HÜDA PAR) İl Başkanlığı, İşgalci İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron'un ölmesini yaptığı tatlı ikramıyla kutladı.

14 Ocak

Güney Sudan'da bir feribotun alabora olması sonucu çoğunluğu kadın ve çocuk 200 kişi hayatını kaybetti.

14 Ocak

İHH'nın Kilis'te bulunan bürosuna polis tarafından baskın düzenlendi.

15 Ocak

Mısır'daki Anayasa referandumunda polisin açtığı ateş sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

16-17 Ocak

Hizbullah Cemaati, Hüseyin Velioğlu'nun vefatının 14. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı. Velioğlu'nun kabri, 14. vefat yıldönümü nedeniyle sevenlerinin akınına uğradı.

19 Ocak

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Van Sabır ve Dayanışma Derneği 'ne (Sabır Der) yüzleri kapalı 10 kişilik PKK'li çete grubu tarafından molotoflu saldırı yapıldı. Saldırıda can kaybı yaşanmadı.

19 Ocak

Adana-Gaziantep Otoyolu Sirkeli gişelerinde MİT'e ait olduğu belirtilen 3 TIR durdurularak arandı. Aramada, 2 TIR'da silah olduğu iddia edildi.

25 Ocak

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan İlim Der'e, yine PKK/BDP'li olduğu bilinen kişilerce 2 adet ses bombası atıldı. Meydana gelen patlamalar sonucunda, çevredeki işyerlerinde maddi hasar meydana gelirken, dernek binasında ciddi bir hasarın olmadığı bildirildi.

29 Ocak

17 Aralık operasyonlarına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç görevden alındı.

30 Ocak

Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde esnafı ziyaret eden Hür Dava Partisi üyeleri PKK/BDP yandaşlarının taşlı ve sopalı saldırısına uğradı. Saldırıda yaklaşık 10 kişi yaralandı.

31 Ocak

Lice'de seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret eden HÜDA PAR üyelerine, PKK/BDP tarafından düzenlenen saldırılara tepki gösteren sivil toplum kuruluşları, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetleyerek, BDP'nin HÜDA PAR'ı kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

9 Şubat

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, 1999 yılında İmralı Adası'nda sohbet ortamında yapılan sorgu sırasında, rejimin işlediği katliamları mazur gösterdiği ortaya çıktı. Öcalan'ın ayrıca, Hizbullah Cemaati'nin gelişmesine de değindiği görülüyor.

11 Şubat

166 Hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

12 Şubat

Bazı resmi temaslarda bulunmak üzere Güney Kürdistan'a giden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), ilk olarak Bizotnava İslami Partisi'ni ziyaret etti.

12 Şubat

İstanbulluların hafızasında önemli yere sahip olan elektrikli tramvaylar 100 yaşına girdi.

17 Şubat

Filistin'de Siyonistlerin yaşadığı bölgede LPG tüpünün patlaması sonucu, 2 kişinin öldüğü 13 kişinin de yaralandığı bildirildi.

19 Şubat

Şeyh Said'in torunlarından Nakşibendi Palevi tarikatı lideri Şeyh Mehmet Sıddık Fırat, misafir olarak bulunduğu İzmir'de geçirdiği kalp krizi sonucu Hakk'ın rahmetine kavuştu.

21 Şubat

Yeni Demokratikleşme Paketi'yle ÖYM'ler tümüyle kaldırılırken, kanunsuz dinleme yapanlara ağır cezalar getirildi. Gözaltı ve tutukluluk için somut delil şartı da getiren kanunla, 10 yıl olan azami tutukluluk süresi 5 yıla indirildi.

2 Mart

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Ahmet Türk'ün önderliğinde yürüyüş düzenleyen BDP'liler, HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Teşkilatı Binası'na saldırdı. Taş ve bıçakların kullanıldığı saldırıda HÜDA PAR üyesi 3 kişi yaraladı.

4 Mart

Tutuklu ve hükümlü yakınlarını taşıyan minibüs Tokat-Sivas Karayolunda devrildi. Kazada 4 kişi hafif şekilde yaralandı.

5 Mart

Türkiye'nin 76 milyon 667 bin 864 olan nüfusunun yüzde 49,8'ini kadın, yüzde 50,2'sini erkek nüfus oluşturuyor.

6 Mart

Ankara Sincan F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Hepatit C hastası Yasin Demir için başlatılan imza kampanyasına, mahkûmlar da imza toplayarak destek verdi.

7 Mart

Ergenekon Davası tutuklusu Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında tahliye kararı verildi.

11 Mart

Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş; Gülen grubu, PKK/BDP çevresinin saldırıları ve Hür Dava Partisinin kuruluşuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

19 Mart

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR olarak kötü gidişe dur demek için yola çıktıklarını belirtti.

23 Mart

Irak Kürdistanı İslami partilerinden Yekgirto'dan (Yekiti İslami Kürdistan Partisi) bir heyet, HÜDA PAR'ı ziyaret etti.

26 Mart

Twitter'a erişimi engelleyen TİB kararının yürütmesi durduruldu.

30 Mart

Yerel seçimler yapıldı.

Mardin'de sabah saat 07.00'de başlayan oy verme işlemleri sona erdi, ancak sandığın kurulduğu birçok okulda "Evet" mührünün BDP'lilerin elinde olduğu görüldü. Seçmenler, hile ile başlayan ve hile ile biten seçimlerin adil yapılmadığından şikayet etti.

2 Nisan

Güney Amerika ülkelerinden Şili'nin kuzeyinde 8,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami uyarısının verildiği depremde ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü.

4 Nisan

Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, "Youtube" ile ilgili aldığı 'tüm yayına erişim engeli' kararını kaldırırken 15 linkle ilgili yayın yasağının devamı yönünde karar verdi.

5 Nisan

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi KCK sanığı 31 kişinin tahliyesine karar verdi.

7 Nisan

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın gittiği her evde İslam'ı anlattığını ifade ederek, "Bizim için 10 insanın hidayetine vesile olmak 10 belediyeyi kazanmaktan daha hayırlıdır." dedi.

9 Nisan

Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 121 TL, yoksulluk sınırı ise 3 bin 333 TL olarak belirlendi.

12 Nisan

İslami çalışmalarından dolayı Ordu Cezaevinde tutuklu bulunan şahsın evine kimliği belirsiz kişilerce ses bombası atıldı.

15 Nisan

HÜDA PAR Bağlar ilçe binasına Molotof ve ses bombaları ile saldıran saldırganlar olay yerinden kaçarak uzaklaştılar.

16 Nisan

Güney Kore'de, çoğunluğunu öğrenci 470 kişinin bulunduğu gemi, battı. 164 kişinin kurtarıldığı kazada 300'den fazla kayıp olduğu bildirildi.

20 Nisan

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Kutlu Doğum'u münasebetiyle Diyarbakır Newroz Parkı Miting Alanı'nda saat 13.00'te "Yürüyen Kur'an Hz. Muhammed" temasıyla düzenlediği etkinliğe, yağmura rağmen yüzbinlerce kişi katıldı. Etkinlikte Diyarbakırlıların Peygambere olan sevgileri ön plandaydı.

24 Nisan

Hamas ve el Fetih 7 yıl aranın ardından uzlaştı.

24 Nisan

Müslümanların tepkisini çeken fitne filminin yapımcılarından Arnoud Van Doorn'un sürpriz bir şekilde İslam'ı seçmesinin ardından şimdi de büyük oğlu Müslüman oldu.

28 Nisan

Mısır'da haklarında idam cezası verilen 528 kişinin dosyasını karara bağlayan cunta mahkemesi; 37'sinin idam cezasını onarken 491 kişinin cezasını ise müebbet hapse çevirdi.

29 Nisan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de bulunan Fethullah Gülen'in iadesi için hukuki sürecin başlatılacağını söyledi.

30 Nisan

BUSİAD'ın Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlık Grubu tarafından düzenlenen '6331 Sayılı Kanunun Uygulamalarının Zorlukları ve Yaşanan Sıkıntılar' konulu panelinde konuşan Avukat Cenk Doster, 20 yılda iş kazalarından dolayı 24 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

1 Mayıs

Hür Dava Partisi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, işçilerin hakları ve insanca yaşama mücadelesinin ideolojik ve siyasi menfaatlere kurban edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

2 Mayıs

17 Aralık operasyonu kapsamında haklarında soruşturma açılan 60 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

3 Mayıs

Diyarbakır'ın BDP'li Sur Belediye Başkanı Seyyid Narin'in oğlu Rojava'da bir çatışmada öldürüldü.

7 Mayıs

MEMUR-SEN öncülüğünde bir araya gelen STK'lar; Diyarbakır'ın artık karpuz memleketi olmaktan çıkartılıp Sahabeler ve Peygamberler şehri olarak yansıtmanın gerektiğini vurguladılar.

9 Mayıs

Suriye'de İHH yardım konvoyuna yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda Suriyeli bir yardım görevlisi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı

13 Mayıs

Manisa'nın soma ilçesinde özel bir işletmeye ait maden ocağında çıkan yangında 301 madenci hayatını kaybetti.

16 Mayıs

PKK/BDP'lililer, Soma'daki facia ve Mısır'daki idam kararları nedeniyle basın açıklaması yapan öğrencilere saldırdı.

17 Mayıs

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Mikail Ayık isimli HÜDA PAR üyesini kaçırmaya çalışan PKK'lilere tepkiler dinmiyor. HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu basına yaptığı açıklamada, kanın BDP'nin üzerine sıçradığını vurguladı.

18 Mayıs

Mısır'da İhvan'ın terör örgütü ilan edilmesinin ardından 126 İhvan taraftarına 10'ar yıl, 37 kişiye ise 15'er yıl hapis cezası verildi.

19 Mayıs

Diyarbakır Devlet hastanesi İsmiyle hizmet veren Dağkapı 'daki devlet hastanesinin ismi Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi olarak değiştirildi.

19 Mayıs

Soma'daki maden faciasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan maden ocağının genel müdürü Ramazan Doğru'nun tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 7'ye yükseldi.

21 Mayıs

Nijerya'nın Jos kentinde otobüs terminali ve kent çarşısında düzenlenen bombalı saldırılarda 118 kişi öldü.

22 Mayıs

Çin'in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de kalabalığın arasında giren 2 aracın patlaması sonucu 31 kişi öldü, yaklaşık 100 kişi yaralandı.

22 Mayıs

PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarının geri getirilmesi için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem başlatan ailelerin sayısı her geçen gün arttı.

26 Mayıs

Dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Gabiel Ashknazi'nin de aralarında bulunduğu Siyonist 4 üst düzey komutan hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı.

28 Mayıs

Mardin'in Dargeçit ilçesinde dindar kişiliğiyle bilinen Gêra Cafer köyü eski muhtarı, köyün öğrencilerini almak için gittiği ilçe merkezinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

28 Mayıs

Hür Dava Partisi Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan'ın Dicle ilçesi Yokuşlu mevkiinde pusu kuran silahlı PKK'li bir grup tarafından kaçırıldı.

29 Mayıs

Selefi Nur Partisi başkanı Yasir Berhami Sisi'ye karşı çıkmanın, şer'an caiz olmadığını ileri sürdü.

30 Mayıs

Çocukları kaçırılan ailelerin eylemlerini bırakmaları sonrası devreye giren BDP'li büyükşehir belediyesi önce ailelerin kurduğu çadırı yerinden sökerek kaldırdı. Ardından direnen aileleri üstü kapalı tehdit ederek ikna odalarına çekti.

3 Haziran

Mısır`da darbeci Sisi Cumhurbaşkanı oldu.

4 Haziran

İstanbul - Bursa arasını bir saate, İstanbul - İzmir arasını ise 3.5 saate düşürecek olan Körfez Asma Köprüsü inşaatını yerinde inceleyen mühendisler, çalışmaları yakından görme fırsatı buldu.

6 Haziran

Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde 3 genci kaçıran PKK'nin gençlere vahşice işkence yaptıktan sonra infaz etmek istediği ortaya çıktı. İşkencenin ardından gençlere rastgele ateş açan PKK'liler bir genci öldürürken diğerlerini de yaraladıktan sonra kaçtı.

8 Haziran

Irak'ın Diyala kentinde Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi'nin ofisine düzenlenen bombalı saldırıda 18 kişi hayatını kaybetti, en az 60 kişi yaralandı.

9 Haziran

Pakistan'ın Karaçi kentindeki Cinnah Uluslararası Havalimanı'na düzenlenen silahlı baskın ve ardından çıkan çatışmada 13'ü güvenlik görevlisi, 23 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

9 Haziran

PKK tarafından bir buçuk yıl önce dağa kaçırılan eski korucunun eşi, çocukları dağa götürülen annelerin eylemine destek için açlık grevi başlattı. Kocasının 30 yıl önce sadece 2 yıl koruculuk yaptığı gerekçesiyle PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen Oruçtekin, "PKK, benim ve 7 çocuğumun yuvasını yıktı." dedi.

16 Haziran

Siyonist İsrail Gazze'nin farklı bölgelerine hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda bir kişi ölürken 4 kişi yaralandı.

17 Haziran

Başbakan Erdoğan'ın ofisinde dinleme cihazı bulunmasına ilişkin yapılan baskınlarda 11 emniyet mensubu gözaltına alındı.

20 Haziran

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tahliyesine karar verdi.

21 Haziran

Filistin Esirler Kulübü, Siyonist İsrail'in 1 haftada 388 Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.

26 Haziran

Susa Der, 26 Haziran 1992 tarihinde Diyarbakır`ın Silvan ilçesine bağlı Susa Köyü Camisinde PKK tarafından 10 Müslümanın katledilişinin 22. yıldönümü münasebetiyle, on binlerce kişinin katıldığı bir anma programı düzenledi.

27 Haziran

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile görüşen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani, peşmerge güçlerinin girdikleri bölgelerden geri çekilmeyeceğini söyledi.

1 Temmuz

AK Parti, cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak adayını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı.

6 Temmuz

Emniyet tarafından 30 ilin emniyet müdürlüğüne gönderilen talimat yazısında Gülen cemaatinin araştırılması istendi. Yazıda, son 10 yılın olaylarının araştırılması ve cemaatin arşivlerinin acilen bulunması isteniyor.

13 Temmuz

Siyonist işgal güçleri gece Gazze'nin Şaaf bölgesinde bir camiyi hedef alarak büyük bir katliam daha gerçekleştirdi.

14 Temmuz

Siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik savaş uçakları ve füzeler ile yaptığı saldırılarda 172 kişi hayatını kaybetti; bin 260 kişi yaralandı.

14 Temmuz

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile ilgili bir açıklama yapan Hizbullah Cemaati, Siyonist İsrail'in Müslümanların dağınıklığından istifade ederek Gazze'ye saldırdığına dikkat çekerek, Müslümanlara birlik beraberlik çağrısında bulundu.

15 Temmuz

Diyarbakır'da ABD'nin iftar vermesini proteste eden gruba HDP'li olduğu belirtilen bir grup tarafından düzenlenen saldırıda 2 kişi yaralandı.

16 Temmuz

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Müslümanları, Filistin'e destek konusunda güçlerini birleştirmeleri ve yöneticilerine terör rejimi ile ilişkilerini kesme konusunda baskı yapmaya davet etti.

18 Temmuz

Uzun süredir Gazze'ye yönelik hava saldırılarını sürdüren İsrail, Netanyahu'nun emriyle kara harekatı başlattı.

18 Temmuz

İslami faaliyetlerinden dolayı 13 yıldır cezaevinde bulunan mahkûmun ailesi; İslami davadan cezaevinde olanlara yönelik çifte standartlara tepki gösterdi. Son zamanlarda darbecilerin dahi cezaevlerinden çıktığına dikkat çeken aile, Hizbullah hükümlülerinin de bırakılması gerektiğini söyledi.

20 Temmuz

İzzettin el Kassam Tugayları 30 Siyonist'i öldürdüğünü açıkladı.

25-26

Temmuz

Filistin'de Ramazan boyunca süren İsrail'in işgal ve vahşet politikaları sonrası Filistinliler 3. İntifada çağrıları yaptı. Hamas Sözcüsü Dr. Nevvaf Tekruri, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada 3'üncü intifadanın başladığını ve İsrail yok olana kadar devam edeceğini söyledi

30 Temmuz

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi sınırları içerisinde yer alan Karacadağ bölgesinde bulunan Gogıle (Yıllarca) ve Kubık (Bulutçeker) köylerindeki şehitlikler, Ramazan Bayramı nedeniyle ziyaretçi akınına uğradı.

2 Ağustos

Müslümanların ihtilafları bir kenara bırakıp İslam düşmanlarına karşı yekvücut olması gerektiğini belirten Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş, Gazze'deki direnişe, savaşacak güç ve kuvvet oluşturmak için imkânların seferber edilmesi çağrısında bulundu.

5 Ağustos

Emniyette 'Paralel yapı' iddialarına ilişkin 14 ili kapsayan eşzamanlı operasyon operasyonlarda 33 kişi gözaltına alındı.

8 Ağustos

Filistin Basın Enformasyon Birliği, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılar sırasında 14 gazetecinin katledildiğini açıkladı.

10 Ağustos

Cumhurbaşkanı seçimi yapıldı. Türkiye'de ilk kez bir cumhurbaşkanı halk tarafından seçildi.

10 Ağustos

İran'ın başkenti Tarhan'da yolcu uçağı düştü. Kazada 48 kişinin öldüğü kaydedildi.

14 Ağustos

Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde "14 Ağustos Dünya Rabia Günü" dolayısıyla eşzamanlı olarak 81 ilde eylemler yapıldı.

15 Ağustos

Doğu Türkistan Derneği Başkanı Seyit Tümtürk, Çin'in Doğu Türkistan'da binlerce insanı katlettiğini, dünya kamuoyunun hiçbir şekilde bu katliamlara tepki göstermediğini söyledi.

15 Ağustos

YSK yaptığı açıklamada; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesin sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

21 Ağustos

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 26. Başbakan olarak açıklandı.

24 Ağustos

İran Silahlı Kuvvetleri, Natanz nükleer enerji tesislerine yaklaşan İsrail'e ait insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı.

24 Ağustos

Muş'un Varto ilçesinde korsan gösteri yapan PKK'lilerin ilçe müftülüğü ile bir Kur'an kursuna taş ve molotoflarla saldırdığı, olaylar sırasında müftülük binasındaki lojmanda kalan müftü ve ailesinin olası bir faciadan son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

25 Ağustos

2014 yılında bir önceki yıla göre ilk 7 ayda yabancı ziyaretçi sayında yüzde 6,84 artış yaşandı. 2013 Ocak-Temmuz döneminde 19 milyon 143 bin 32 olan yabancı ziyaretçi sayısı 20 milyon 452 bin 740 oldu.

27 Ağustos

Siyonist İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 2 bin 140 kişi şehit edildi, 11 bin 100 kişi de yaralandı.

27 Ağustos

Akraba ziyaretinde bulunmak için Silvan'a giden İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adiyaman, ziyaret ettiği köylerinde PKK'liler tarafından kaçırıldı.

29 Ağustos

İsrail ve Suriye arasında yer alan Golan Tepeleri'nde görev yapan 43 Birleşmiş Milletler (BM) askerinin, Suriyeli muhalif güçler tarafından alıkonulduğu, 81 barış gücü askerinin de bölgede mahsur kaldığı bildirildi.

29 Ağustos

Mardin'de görev yapan gazeteciler, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde akraba ziyareti sırasında bir grup PKK'lı tarafından kaçırılan İlke Haber Ajansı Diyarbakır muhabiri Ali Adiyaman'a destek vermek amacıyla "Sesiz Kalmayacağız" adıyla kısa film çektiler.

1 Eylül

Pakistan'da Başbakan Navaz Şerif'in istifasını isteyen göstericiler, bakanlıkların da bulunduğu bir hükümet binasını işgal etti.

5 Eylül

Adana'nın Tekir yaylasında 5 Eylül 2001 tarihinde polisin evine yaptığı baskınla katledilen Selahaddin Ürük, sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

5 Eylül

Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK tarafından kaçırılan maden işçisi öldürüldü.

6 Eylül

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran'ın Irak'taki gelişmeler konusunda ABD ile işbirliği haberlerini yalanladı.

10 Eylül

İstanbul'da rezidans inşaatındaki asansör kazasında 10 işçinin hayatını kaybetmesi ile ortaya çıkan ihmaller zinciri, TBMM gündemine taşındı.

11 Eylül

İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, aralarında 3 emniyet müdürünün de bulunduğu11 polisi, "usulsüz dinleme ve kişisel verileri arşivleme" iddiasıyla meslekten ihraç etti.

12 Eylül

12 Eylül 2011'de yayın hayatına başlayan Rehber TV, 4. yılına girdi.

15 Eylül

Diyarbakır'da Kürtçe olarak eğitimin verilmesi amacıyla bu gün açıldığı bir basın açıklamasıyla ilan edilen İlkokul, Diyarbakır Valiliği tarafından mühürledi.

16 Eylül

Türkiye'de zorunlu din ve ahlak kültürü derslerinin kaldırılması için davada karar veren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, zorunlu din dersi uygulamasına son verilmesini istedi.

18 Eylül

"Hizb-ut Tahrir'e yönelik hukuksuzluklara sen de dur de" başlıklı medya toplantısında Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen hukuk skandalları ele alındı.

20 Eylül

Musul'da rehin alındıktan 101 gün sonra serbest bırakılan konsolosluk personeli ve aileleri, Başbakanlık özel uçağı ile Ankara`ya ulaştı.

20 Eylül

IŞİD'in Suriye Kürdistanı'nın Kobané bölgesine yönelmesiyle on binlerce sivil Kürt, yurtlarını terk ederken, aynı saatlerde PKK'lilerin Gabar Dağı'nda düzenledikleri festivalde çılgınca eğlenmeleri ve bunun halen devam etmesi, PKK'nin bildik yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı.

21 Eylül

ABD yönetiminin, Mısır'a 10 Apaçi helikopter göndermeyi planladığı bildirildi.

23 Eylül

Amerika, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Ürdün ile birlikte Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurdu.

23 Eylül

Çatışmalar sonrası Suriye'nin Kobani şehrinden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine sığınan Kobanili mültecilerin sayısı 130 bine ulaştı.

24 Eylül

90'lı yıllarda gözaltına alındıktan sonra günlerce işkencelerden geçirilen ve 22 yıldır İslami davadan dolayı cezaevinde olan Yahya Mirzaoğlu'nun annesi yıllardır günlerinin ağlamakla geçtiğini söyledi.

25 Eylül

Hollanda'nın Türkiye'deki patriotları kaldırmasının ardından, İspanya'dan gelen patriotların yerleştirileceği açıklandı.

26 Eylül

Dua Yayıncılık, çıkardığı eserleri kitapseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Dua Yayıncılık, son olarak "İslami Eğitim Modeli" (Fi Afaki't Tealim) ve "Zindanda Direniş" kitaplarını kitap dostlarının beğenisine sundu.

27 Eylül

Milyonlarca bilgisayarı etkileyebilecek yeni bir sistem açığı ortaya çıktı. Bu açıkla kişisel ve kurumsal bilgisayarlarınızdaki önemli veriler casuslar tarafından çalınabilir ve değiştirilebilir olduğu belirtildi.

29 Eylül

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Alanyurt (Zehvan) mahallesine düşen havan mermisi 8 kişiyi yaralandı.

30 Eylül

İran Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürü İzzetullah Zergami "Seher" adında Kürtçe televizyonunun kısa bir dönem içinde açılacağını duyurdu.

1 Ekim

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez İstanbul'daki 29 Mayıs Üniversitesinin Uluslararası İslam Üniversitesi'ne dönüştürülmesi için, Diyanet Vakfı'nın YÖK'e müracaatta bulunduğunu söyledi.

4 Ekim

Bayram namazı çıkışında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim için IŞİD neyse PKK de odur" dedi.

7 Ekim

IŞİD'in Kobani'ye girmesi nedeniyle, HDP'nin çağrısı üzerine yurdun çeşitli yerlerinde protesto gösterisi adıyla taşkınlıklar yapan PKK'lılar, Adana'da Mustazaflar Cemiyeti başta olmak üzere, İslami STK ve mütedeyyin insanların ev ve işyerlerine molotof bombası ve silahlarla saldırı düzenledi.

7 Ekim

Kobani'yi bahane eden HDP/DBP'liler Mustazaflar Cemiyeti Tarsus şubesine saldırdı. Saldırıda her iki taraftan 10 kişi yaralandı.

7 Ekim

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK yandaşları HÜDA PAR ilçe binasına silahla saldırdı. Saldırıda 2'si ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı.

7 Ekim

HDP'nin çağrısı üzerine Diyarbakır'da sokağa çıkan PKK/HDP'liler dernek taradı. Bağlar ilçesinde bulunan Köy Der'e silahlarla saldıran PKK/HDP'liler 6 kişiyi vahşice katletti.

7 Ekim

Batman'da PKK/HDP'li çeteler tarafından HÜDA PAR İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda parti üyesi bir kişi yaralandı.

7 Ekim

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı bir grup Ravza- Der binası başta olmak üzere mütedeyyin insanların araç ve işyerlerini ateşe verdi.

8 Ekim

PKK/HDP/DBP'li çete gruplarının çıkardığı olaylar nedeniyle 5 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken çoğu yerde eğitime de ara verildi.

8 Ekim

HDP'nin çağrısı üzerine sokakları karıştıran PKK/HDP yandaşları Diyarbakır'da tesettürlü eşi ile yürüyen 55 yaşındaki bir kişiyi katletti.

9 Ekim

PKK/HDP saldırılarında katledilen Hasan Gökgöz'ün babası oğlunun faillerinin PKK/HDP olduğunu dile getirerek, "Oğlumu balkondan aşağı atıyorlar sonra işkence yapıyorlar, oğlumun vücudunu delik deşik ediyorlar bu mudur senin demokrasin? Diye sordu.

9 Ekim

PKK yandaşları tarafından kurban eti dağıttıkları sırada katledilen 4 kişi, tekbirler eşliğinde Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi.

9 Ekim

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Ürker'in yanında bulunan 2 polis hayatını kaybetti.

10 Ekim

PKK/HDP'li çeteler tarafından Diyarbakır'da mütedeyyin kişi ve kurumlara yapılan saldırılarda saldırıların birinci gününde ağır yaralanan Cumali Güneş, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

10 Ekim

Mardin Valiliği, son 3 günde 14 bankanın yakıldığını, bir bankanın da soyulmak amacıyla saldırıya uğradığını açıkladı.

10 Ekim

Sokaklarda PKK yandaşlarıyla çatıştıkları iddialarına cevap veren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, tabanlarının sokağa çıkmadığını, ev, işyeri ve bürolarında otururken saldırıya uğradıklarına dikkat çekti.

11 Ekim

Yemen rejimini protesto etmek için Sanaa'da toplanan Ensarullah Hareketi üyelerine yönelik bombalı araç saldırısında onlarca Müslüman hayatını kaybetti.

12 Ekim

HDP'nin çağrısının ardından PKK/HDP yandaşlarının Gaziantep'te çıkardığı olaylarda kafasından yaralanan 26 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Böylece Antep'te hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi.

12 Ekim

Hizbullah Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Hizbullah'ın saldırgan taraf olmadığı ancak saldırılara misliyle karşılık vereceği belirtildi. Arabuluculuk girişimlerine de değinilen açıklamada, çatışma yaşanmaması ve olayların büyümemesi için başlatılan arabuluculuk girişimlerinin değerli olduğu vurgulandı.

12 Ekim

HDP'nin çağrısının ardından sokağa çıkan PKK/HDP yandaşları, Ceyhan İlim Der üyesinin ev ve işyerine molotoflu saldırı düzenledi.

13 Ekim

Mardin'de sakallı oldukları için PKK/HDP'li çetelerce katledilen Suudi Arabistanlı Fehad İbrahim Elduveric (45) ile Suriyeli Abdullah Muhammed Latif'in (43) bacanak oldukları ortaya çıktı.

14 Ekim

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir işyerine saldıran PKK/HDP'li çetelerin, burada bulunan Kur'an-ı Kerim'leri tekmeleyerek "Kürtleri bu kitap geri bırakmıştır" diye bağırdıkları ortaya çıktı.

15 Ekim

Kobani bahanesiyle PKK/HDP'lilerin, Peygamber Sevdalısı 6 genci şehit ettiği katliamda, kan donduran vahşetlere imza attığı adli raporla belgelendi.

17 Ekim

Kobani bahanesiyle tüm Müslümanları hedefine koyan PKK/HDP'li çeteler bir Müslüman'ı daha katletti.

17 Ekim

JİTEM'i kurduğunu söyleyen Ergenekon davası hükümlüsü emekli Albay Arif Doğan öldü.

19 Ekim

Akil İnsanlar Heyeti ile bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Ekim'de Vandallığın her türlüsünün yapıldığını belirterek, "Yasin'i kim katletti, işyerlerini kim yaktı, 214 okulu kim yaktı? Bu barbarlıkları destekleyen ve fitili ateşleyen, siyasi parti üyeleri var."dedi.

20 Ekim

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde mütedeyyin kişiliği nedeniyle PKK tarafından evi taranarak ağır yaralanan Cengiz Tiryaki, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

21 Ekim

Kobani bahanesiyle, İslami faaliyetlerde bulunan Cami Der'e saldıran PKK/HDP'li yandaşlar, derneğin içerisinde bulunan onlarca Kuran-ı Kerim ve İslami kitap yakarak derneği kullanılamaz hale getirdi.

22 Ekim

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde HÜDA PAR üyesi olduğu öğrenilen Fethi Yalçın PKK tarafından düzenlenen saldırıyla katledildi.

23 Ekim

Bangladeş`te 92 yaşında iken cezaevine atılan Cemaat-i İslami lideri Gulam Azam vefat etti.

25 Ekim

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde yüzleri maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğrayan 3 asker hayatını kaybetti.

25 Ekim

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, onlarca kişinin katledildiği Kobani bahaneli Eylemlerini demokratik buldu!

25 Ekim

Mısır'ın Kuzey Sina ilinde 26 kişinin öldüğü bombalı saldırının ardından 3 ay olağanüstü hal ilan edildi. İlde 17.00 ile 07.00 saatleri arasında da sokağa çıkma yasağı getirildi.

1 Kasım

Mardin Derik`te 6-7 Ekim olaylarına katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 4 belediye çalışanı tutuklandı.

1 Kasım

Alimin ölümü, alemin ölümüdür. Bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Fadıl Gülsever, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde, hakkın rahmetine kavuştu.

2 Kasım

Erzurum`un Tekman ilçesinde Kobani saldırılarını bahane ederek olaylara karıştıkları tespit edilen 9 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

3 Kasım

İstanbul Boğazı'nda alabora olan teknenin ardından başlatılan çalışmalarda 7 kişi kurtarılırken, 24 kişinin cesedine ulaşıldı.

3 Kasım

Microsoft'un en çok kullanılan işletim sistemi Windows 7'nin satışları sona erdi.

4 Kasım

Suudi Arabistan`ın El-Ehsa vilayetinde, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini anma toplantısına düzenlenen saldırıda 5 kişi öldü, 9 kişi yaralandı

5 Kasım

Şırnak'ın İdil ilçesinde, yapılan baskında PKK`nin gönderdiği bildirilen 45 kaleşnikof silah ve 1 adet RPG-7 roketatar mühimmatının ele bildirildi.

5 Kasım

Siyonist İsrail askerleri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Baskın ve sonrası çıkan olaylarda çok sayıda Müslüman yaralandı.

5 Kasım

Belediyeye ait Ana Çocuk Sağlık Merkezi olarak faaliyet yürüten bir merkezde yaralı Kobanililer yakalandı.

6 Kasım

Yüzlerce öğrenci yetiştiren bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Zeki Basatemur hakkın rahmetine kavuştu.

7 Kasım

İsrail'in pervasızlığını ümmetin içinde bulunduğu tefrikadan aldığına dikkat çeken Hizbullah Cemaati, Müslümanları, Siyonistlerin cüretkârlığından ibret alarak bir araya gelmeye ve güç birliği yapmaya davet etti.

8 Kasım

Karlıova'da HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın'ın katledilmesine ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında DBP Karlıova İlçe Başkanı Halil Kala ve ağabeyi Celalettin Kala`nın gözaltına alındı.

10 Kasım

Batman`ın Kozluk ilçesinde medresede eğitimi gören 9 talebe, düzenlenen törenle icazet aldı.

12 Kasım

Van'da 6-7 Ekim'de Kobani eylemleri sırasında çıkan olaylarla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında park etmiş araçları, panzer yardımıyla alevlerin içine sürüklediği öne sürülen biri komiser yardımcısı 2 polis, açığa alındı.

13 Kasım

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili olarak gözaltına alınan 894 kişiden 386'sının tutuklandığını söyledi.

18 Kasım

Kudüs'te bir sinagoga düzenlenen saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği 7 kişini de yaralandığı bildirildi.

18 Kasım

Filistin Haber Ajansı`nda yer alan habere göre, İsrail Askerlerinin Batı Şeria`nın Ramallah kentine girdiği ve bir Filistinliyi de gözaltına aldığı da ileri sürüldü. İsrail hükümetinin, vatandaşlarına silah taşıma kolaylığı sağlamaya yönelik çalışma başlattığı da gelen haberler arasında.

19 Kasım

Irak Kürdistan`ının Başkenti Hewlêr`de düzenlenen bombalı saldırıda 5 kişi öldü, 29 kişi ise yaralandı.

21 Kasım

Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesine giren PKK yandaşları, molotof atarak okulu yaktı.

21 Kasım

Asya Katılım Bankası, finansal büyüklüklerinde meydana gelen değişim doğrultusunda 80 şubesini kapattığını açıkladı.

22 Kasım

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Suriyeli 5 çocuk, soba kovasından çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetti.

23 Kasım

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, 6-7 Ekim olaylarında HDP`nin çağrısına uyarak sokağa inen PKK/HDP çetelerinin yaptıklarından bir Kürt olarak utandığını söyledi.

24 Kasım

Şırnak`ın Silopi ilçesinde TIR`ın devrilip otomobilin üstüne düşmesi sonucu aynı evden 4 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.

26 Kasım

Kızıltepe Viranşehir karayolu üzerinde bulunan 3 bin kişilik Hububat Ticaret Merkezi Camii, yağan yağmurdan dolayı karayollarına ait menfezin taşması sonucu sular altında kaldı.

28 Kasım

İslam'a ve İslami değerlere hiçbir şekilde tahammül göstermeyen PKK/HDP'li çeteler, Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde İslami hassasiyeti ile bilinen 60 yaşındaki yaşlı adamı katletti.

29 Kasım

Muş'ta geçirdiği beyin kanaması sonucu İstanbul'da tedavi gören kanaat önderlerinden Şeyh Mustafa Baskın, vefat etti.

1 Aralık

İstanbul Taksim`de Kafkasyalı minikler tarafından, Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin`in Türkiye ziyareti protesto edildi.

3 Aralık

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK yandaşları tarafından kurban eti dağıtırken vahşi bir şekilde katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katillerinin yakalandığını açıkladı.

5 Aralık

Hürriyet ve Adalet İnisiyatifi adı altına bir araya gelen Üniversite öğrencileri, sosyal medya üzerinden yürüttükleri bir çalışma ile Diyarbakır`da Kurban eti dağıtırken PKK/HDP`li çetelerce vahşice katledilen Yasin Börü adına Diyarbakır`da kütüphane açmak için çalışma başlattı.

6 Aralık

Kobani bahanesiyle Diyarbakır`da olayları çıkararak insanları vahşice katledenlere yönelik yapılan operasyonlardan rahatsız olan HDP yandaşları sokaklara çıkarak baskınları protesto edip katillere sahip çıktı.

8 Aralık

Vahşi katliamın faillerine yönelik yapılan 2`inci dalga baskında gözaltına alınanlardan 17 kişi suçlu bulunarak tutuklanmalarına karar verildi.

9 Aralık

Kötü muamelede bulunulduğu gerekçesiyle Eskişehir H tipi cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler, yönetime tepki amacıyla yatak ve battaniyeleri yaktı. Çıkan yangında dumandan etkilenen 11 tutuklu ve hükümlü hastaneye kaldırıldı.

10 Aralık

Bedelli askerlik düzenlemesi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

11 Aralık

Partiya Azadiya Kurdistanê (PAK - Kürdistan Özgürlük Partisi) İçişleri Bakanlığından parti kuruluşu ile ilgili olarak daha önce verilmeyen ‘`Alındı Belgesi``ni bugün teslim aldı.

13 Aralık

Şırnak'ın Cizre ilçesinde uzun namlulu silahlarla mahalle aralarına giren PKK'liler dindar olarak bilinen kişilere ait evleri uzun namlulu silahlarla taradılar.

14 Aralık

“Paralel Yapı” operasyonu kapsamında Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı gözaltına alındı.

15 Aralık

Şanlıurfa`da özel bir hastanede ameliyat edilen yaşlı adamın safra kesesinden yaklaşık 1200 taşın çıkması doktorları bile şaşırttı.

16 Aralık

Pakistan'ın Peşaver kentinde askeri bir okulda 500 kişiyi rehin alan silahlı grupla çıkan çatışmada 148 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

17 Aralık

Diyarbakır`da ‘17 Aralık Kürdistan Bayrağı Günü` dolayısıyla Kürdistan Bayrağı ile basın açıklaması düzenlendi.

18 Aralık

Gaziantep`te izinsiz gösteri yapan PKK yandaşları içinde yolcu bulunan belediye otobüsüne Molotof kokteyli atarak ateşe verdi.

19 Aralık

Mısır darbe yönetimi, İhvan mensubu 102 kişiyi gözaltına aldı.

19 Aralık

14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ekrem Dumanlı serbest bırakıldı. Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

19 Aralık

İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılması yönündeki talebini kabul etti.

19 Aralık

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bu gün üçüncü yaşına giren HÜDA PAR genel merkezini ziyaret etti.

23 Aralık

Kobani olaylarına katılmadıkları için HDP`li Ağrı Belediyesi tarafından işten çıkarıldıklarını savunan işçiler basın açıklaması yaptı.

23 Aralık

Muş'ta 1993 yılında gözaltına alındıktan 13 gün sonra kurşuna dizilerek öldürülen 4 kişinin faili olarak yargılanan dönemin Jandarma Alay Komutanı olduğu iddia edilen Naim Kurt, beraat etti. Böylece bir katliam daha faili meçhul kaldı.

24 Aralık

Yasin Börü ve arkadaşlarını vahşice katledenlerden biri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

24 Aralık

Mardin`in Dargeçit ilçesinde 1995 ile 1996 yılları arasında 2`si öğretmen, biri uzman çavuş olmak üzere 8 kişinin öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi.

25 Aralık

Rusya'da yaşayan Ermeni asıllı aile, İslam`ı seçtikten sonra devlet tarafından taciz edilince ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Türkiye`ye sığınan ailenin, vizelerini uzatmak için gittiği Sarp Sınır Kapısı`nda Rusya'ya iade edilmek için tutulduğu öğrenildi.

26 Aralık

Ankara Gazi Hastanesinde tedavi gören Üstad Beddiüzzaman`ın yaşayan talebelerinden Abdulkadir Badıllı Hoca vefat etti. Badıllı Şanlıurfa'da on binlerin katılımıyla ebediyete uğurlandı.

27 Aralık

Şırnak'ın Cizre ilçesinde uzun namlulu silahlarla dindar halka saldıran PKK'liler 65 yaşındaki bir kişiyi katlettiği bildirildi.

28 Aralık

Cizre`de çıkan olayları değerlendiren Başbakan Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu`da kendi dışındaki tüm aktörleri yok sayan ve baskı uygulayan bir zihniyetin türediğini söyledi.

29 Aralık

Şırnak`ın Cizre ilçesinde PKK`li çeteler tarafından katledilen HÜDA PAR gönüllüsü Abdullah Deniz, doğduğu köyde defnedildi. Sık sık tekbirlerin getirildiği cenaze töreninde PKK`ye lanet okundu.  (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir