• DOLAR 32.266
  • EURO 34.718
  • ALTIN 2391.465
  • ...
PKK katletti, devlet taziye ziyaretine izin vermedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz'ın ilgili açıklaması

Şırnak`ın Cizre ilçesinde 27 Aralık`ta PKK yandaşları tarafından katledilen Abdullah Deniz`in taziye ziyaretine gitmek için Diyarbakır`dan yola çıkan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve beraberindekiler, Katran Bölgesi`nde asker ve TEM polisleri tarafından durdurularak ilçeye girişleri engellendi.

Askerler, yüzlerce araç konvoyunu arayacaklarını ve kimlik kontrolü yaparak GBT`lerine bakmak istediklerini ifade ederken, konvoydakiler ise taziye ziyaretine gittiklerini, bir Fatiha okuyup geri döneceklerini, bu şekilde aramanın saatler süreceğini belirttiler.   

İhbar bahanesiyle taziyeye gitmemizi engelliyorlar

Araçların geçişine izin verilmemesi üzerine olay yerinde bulunan gazetecilere açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, 27 Aralık`ta Cizre`de vahşice taranan, evleri yakılan ve şehit edilen kardeşlerinin taziyesine gitmek için Diyarbakır`dan geldiklerini hatırlattı.

Yılmaz, “Şehir militanlarının dağ kadrosuyla beraber 10 saat boyunca arkadaşlarımızın evlerini kurşun yağmuruna tutmalarına rağmen olaya müdahale etmeyen güvenlik görevlileri, bugün bizlerin Cizre`ye taziyeye gitmemizi engelliyorlar. Sebep olarak da ihbar varmış diyorlar. Biz bu ihbarlara güvenmiyoruz. Yılların bize verdiği tecrübeyle sabittir ki, asılsız ihbarlarla, asılsız ihbar telefonlarıyla evlerimize, iş yerlerimize ve dernek binalarımıza illegal malzemeler, suç unsurları bırakıldı. Bu nedenle bu ihbarlara dayanarak onlara fırsat vermeyeceğiz. Araçlarımızı aramak istiyorlar ama araçlarımıza bir şey bırakmayacaklarının garantisi var mı? Kardeşlerimizi katliam ile yüz yüze bırakan insanlara ben nasıl güveneceğim. Ben güvenmiyorum.” dedi.

Kardeşlerimizi katledenler engellenmelidir

Taziyeye gitmelerine engel çıkaranları kınadığını ifade eden Yılmaz, devleti görevini yapmaya çağırdığını söyledi. Bugüne kadar DBP ve HDP`ye ait konvoyların hiçbir şekilde durdurulmadığını aktaran Yılmaz, “Bizi değil, bizi vuranlar, kardeşlerimizi katledenler engellenmelidir. Devlet içindeki yapılanmalar ile PKK el ele vermiş bizlere zulüm ediyor. Bugüne kadar hangi DBP veya HDP konvoyunu bu şekilde durdurup aradılar da Hür Dava Partisinin taziye konvoyunu durdurmaya çalışıyorlar. Bu alçaklıktır, bunu kabul edemeyiz. Bu zillete boyun eğip kabul etmektense taziyelerimizi buradan yapıyoruz. Oradaki arkadaşlarımız bu taziyelerimizi kabul etsinler. Her zaman onların yanlarındayız, onlarla beraberiz. Gerekirse onlarla beraber ölmeye de varız. Hür Dava Partisi onları yalnız bırakmayacaktır. Kim işbirlikçi, kim provokatör hepsi burada belli oluyor. Provokatörler, belediyeye ait kurumlardan sabaha kadar arkadaşlarımıza kurşun yağdıranlardır.  Provokatörler, Cizre teşkilatımıza gelip arkadaşlarımıza aba altından sopa gösteren HDP`lilerdir. Provokatörler, bugün bizi Cizre`ye sokmayanlardır.” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından taziye konvoyu geri dönerken TEM polisleri ve jandarmanın tahrik edici hareketlere bulunması dikkat çekti. (İLKHA)

 

 

 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir