• DOLAR 32.457
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2449.59
  • ...
Tesettür Hayatın Her Alanında Serbest Olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaflarla Dayanışma Derneği`nin (Mustazaf Der) Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda düzenlediği ve Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), Tesettüre Çağrı Platformu, Kur`an Nesli Platformu, Hak ve Özgürlükler Platformu ve Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye yüzlerce derneğin destek verdiği "İnanca Saygı ve Başörtüsü`ne Özgürlük" mitingi tüm coşkusuyla devam ediyor.

Yüzbini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşen "İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük" mitinginde Kürtçe bir konuşma yapan Molla Osman Tayfur Hoca, şunları söyledi; "İlk şehit kadın Sümeyye`dir. Kadının İslam`daki yeri önemlidir. Medine`de çarşafa el attılar. Fransızlar Maraş`ta el attı. Çünkü kadın bozulursa toplum da bozulur. Bundan dolayı Müslüman kadın toplumda mücadele vermeli ve örtüsüne sahip çıkmalı. Ey Müslümanlar geçmişimize bakalım. Ne zaman ki İslam`a yapıştılarsa o zaman izzetli ve şerefli oldular. Allah ve Resulü`nün emrettiği bir konuda seçme hürriyeti yoktur. Kendi isteğimize göre hareket edemeyiz. Allah`ın emrettiği şekilde emirleri eda etmemiz gerekir. Gerçek örtü bayanın tüm vücudunu kapatmasıdır.

Okullarda ve çevresinde İslami bir yaşantının hâkim olması gerekir. Bu konudaki talebimiz, her yerde örtünün özgür olmasıdır. Bu İslami emre engel olanlar bir an önce kaldırılmalıdır. Yaşamın her alanında tesettür özgür olması gerekir. Karma eğitimin olmaması da bizim taleplerimiz arasındadır. Taleplerimizden biri de andımızın kaldırılmasıdır, çünkü bu faşizmidir. Bu İslami bir talebimizdir. İçinde yaşadığımız olumsuz durumun tek sebebi toplumuzun İslam`dan uzaklaştırılmasıdır."

M. Salih Keskin, Osman İçli - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir