• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
Kime Bağlanmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu insanların bağlılıkları uçurumun kenarında düşmemek için örümcek ağına tutunmaları gibidir. Uçurum oldukça yüksek bağlandıkları bağ ise ne kadar da zayıftır. Ve o zayıf bağ muhakkak kopacak o bağa bağlananlar hem bu dünyada hemde ahirette uçurumdan tepe takla düşecektir. Ve madem hayat sürekli bir uçurumun kenarında geçecektir o halde insan düşmemek için kime bağlanmalı?
 

Yerlerin ve göklerin Rabbi olan ALLAH`a bağlanmalı. O`na dayanmalı, O`na güvenmeli ve O`nun ipine sarılmalı. O öyle iptir ki çelikten daha sağlam, güneşten ise daha parlaktır. O ipe bağlanan ne zülmeder nede zulmu kabul eder. Nefsin istek ve arzuları karşısında ne yapacağını bilir. Şeytanın vesveselerine karşı her zaman tedbirde olur. Allah`ı görmese bile Allah`ın kendisini gördüğünü bilir ve otokontrol sistemi oluşturur günah ve hatalara dalmamak için. Mal-mülk elde etmek için insanları sömürmez, onları ezmez. Basit ve nefsin çıkarları için uydurulmuş olan fikirciklere uymaz. Çünkü bilir ki beşeri ideolojiler nefsin ve şeytanın ürünüdür.
 

Aynı camia içinde bulunan seydaları, hocaları, aydın ve ilim sahibi kişileri ve kardeşlerini Allah rızası için sever. Birbirlerine olan sevgileri sadece Allah`ın rızasına daha da yakın olmak içindir. Ve o ipe bağlanan bilir ki birgün çok sevdiği kardeşlerinden ayrılabilir. Bunu bildiği için kardeşlerini çok sever ama bağlılığı sadece Allah`a olur. Çünkü şahıslar fanidir, ölümlüdür ama Yüce Allah bakidir, ebedidir. Ve bilir insanlar birgün şaşabilir, ayakları kayabilir, nefislerine uyabilirler ama alemlerin Rabbi bundan beridir, münezzehtir. Şaşmak nefis sahibi olan varlıklara mahsustur. Selam olsun Allah`ın ipine sımsıkı sarılanlara ve Allah`a tam bir teslimiyet ile Bağlananlara..

 

Yakup Dede / Ankara – Yaş: 21

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir