• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
Zikir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ayet i kerime de “kalpler ancak Allah (c.c)u anmakla tatmin olur” diye buyurmuştur. Zikir manevi gıda olup ruhun ihtiyacı olması nedeniyle zikir’in yapılması şarttır. Bedenin gıdası nasıl ki Allah (c.c)un verdiği rızıklarla doyurmak olduğu gibi ruhun gıdasını da zikir ile alırız. Bir insana maddi olarak verilebilecek bütün imkânlar sunulsa bile eğer o insan zikir den uzak ise yinede bir arayış içerisinde olur. Maalesef birçok insan maddi bütün nimetlere sahip olmasına rağmen yinede nefsi doymak bilmez, bu kez kendisini içkiye, kumara, esrara vb. kötülüklere verir. Bildiğimiz gibi nefis doyumsuzdur, doymaz. Nefsi bir tek iman ve zikir dizginleyebilir. Ülkemizde ve birçok Avrupa ülkelerinde olduğu gibi gençler mutluluğu kumar, içki ve eroin de ararlar, aradıklarını bulamayınca hayatları çoğu zaman maalesef intiharla sonuçlanabiliyor. Zikir eden aradığını bulur ve o kişiyi hiçbir sıkıntı ve zorluk yıldıramaz.

Ancak zikir bir bütündür. İslami yaşamak da bir zikirdir. Tebliğ yapmak zikir olduğu gibi İslam a sarılmak ise zikre sarılmak demektir. Zikir sadece bildiğimiz anlamda tespih çekmek demek değildir. Tabii tespih ile zikir etmenin de kendine göre sevabı ve güzelliği vardır. Asıl zikir Allahın yarattıkları üzerinde düşünüp Allahın isim ve sıfatlarını bilerek onun büyüklüğünü tasdik edici şekilde gönülden yapılan zikirdir. Bu şekilde yapılan zikir ile kalp Allah sevgisi ile dolar. Zaten bu sevgiyi alan Allah ı her an dil, akıl kalbi ile yaptığı ibadet ve güzel ahlak ile zikir etmiş olacaktır. Kur anı Kerim bir bütün zikirdir. Zikrin sözlük anlamı anmaktır. İslam ı günlük hayatımızda yaşamak da bir nevi anmak olduğundan oda bir zikirdir. Zaman zaman gün içerisinde tespih ile yapılan zikirleri de ihmal etmemeliyiz.
 

İmandan sonra en güzel ibadet namaz olup namaz, zikrin en güzel halidir. Zikir kalbi tatmin etmenin en güzel yoludur. Ayeti kerimede ifade edildiği gibi “kalpler ancak Allah ı zikrederek tatmin olur”.Kalbi zikir ile dolan Allah (c.c)’un büyüklüğünü kabul etmiş olur. Öyle bir insan her an Allah tarafından kuşatılmış olduğunu bildiğinden kiminle olursa olsun, güçlü ve mutlu olup en sıkıntılı anında Allah tarafından korunup gözetildiğini ve başıboş bırakılmadığını bildiği için başına gelen ve gelecek olan her zorluğun ahrette karşılığı olduğunu düşünerek başına gelenleri nimet olarak algılar. Allah ı zikir edenin bakış açısında bu güzellikler hâkimdir. Tabii zikirde amaç sadece Allah rızası olmalıdır.
 

Nadire Batu / Batman - Yaş:23
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir