• DOLAR 32.411
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2382.062
  • ...
``Müslüman Hristiyanlara benzeyemez``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, yılbaşı adı altında yapılan etkinliklerin, Hıristiyanların Müslümanlara ithal ettiği bir oyun olduğunu belirterek, özellikle genç nesil Müslüman çocuklarının, ahlaki yozlaşmayla ön plana çıkan noel adı altında kutlamalarından uzak durmaları gerektiğini ve bunun için topluma büyük görevler düştüğünü söyledi.

“Geçen yılın muhasebesini yapmamız lazım``

Geride bırakılan yıl için Cenab-ı Hakka şükredilmesi gerektiği ifade eden Özkan, “ 2014 yılı için geçen yılın muhasebesi yapılmalı, yapılan hatalar tekrarlanmamalı, kaza namazları, kaza orucu varsa yerine getirmeli. İnsanlara borcun varsa ödemeli ve 2015`i Allah`ı ve insanları nasıl razı etmeli onun muhasebesi yapılmalıdır.`` dedi.

Bir insanın bir insana yeni yılınız kutlu olsun demesinde bir sakınca bulunmadığını belirten Özkan,`` Gerek Hicri gerekse Miladi Yıl olsun bir yılın başında bir insan diğerine yeni yılın mübarek olsun demesinde bir sakınca yoktur. Bizim ne Hıristiyanlara nede Yahudilere benzemeye ihtiyacımız var Kuran-ı Kerim ve Sünnet bizi onlara benzemeden sakındırıyor. Biz onların peygamberlerine ve kitaplarına inanıyoruz ama onlar bizim peygamberimize inanmıyor sıkıntı burada yani bizim sıkıntımız yok onların sıkıntısı var. Onları taklit etme gibi bir ihtiyacımız yok. Her şeyimiz onlardan üstün elhamdülillah` `şeklinde ifadelere yer verdi.

“ Hıristiyanlar hep zararlı şeyleri ihraç ediyorlar``

Hıristiyanların hep zararlı şeyleri ihraç ettiğini dikkat çeken müftü Özkan, Hristiyanların güzel şeylerini göndermediklerini, göstermediklerini hep noelleriyle kadınların moda altında giyimlerine el atarak kendilerine benzetmeye çalıştıklarını ifade etti.

"Allah`ın rahmetiyle fazlıyla, keremiyle sevinin bu sizin topladığınız mallardan daha hayırlıdır.`` ayetini hatırlatan Özkan, konuşmasının devamında şöyle dedi; ‘`31 Aralık`ta Mekke`nin fethi yıldönümü var ondan 2 gün sonra Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleri var biz sevineceksek bunlarla sevinelim. Mekke`nin Fethi`ndeki gelişen olaylar malum İslam tarihinde çok büyük yeri vardır ve bu olayda kimsenin burnu bile kanamamıştır. Böyle birlik beraberliklerle sevinmemiz lazım. Bizim Hıristiyanların noelleriyle sevinmeye ihtiyacımız yok şükürler olsun biz oraya gelene kadar sevinecek yüzlerce vesilemiz var``

Hayvan severlerin Müslümanların kurbanına dil uzatılmasının hatırlatılması üzerine Özkan yılbaşında kesilen hindiler ile ilgili yaptığı açıklamasında şunlara değindi; “Bir balina için seferberlik ilan eden süper güçler nedense Ortadoğu`da insanların kıtır kıtır kesilmesine göz yumuyor. Başka bir örnekle bahçesindeki ıhlamur ağacının çocuğuna zarar verdiği için kesen birine 200 bin TL ceza veriliyor ama yılbaşı gecesi milyonlarca çam ağacı kesiliyor ses seda yok. Günümüz olaylarında Müslümanlar hicrete zorlanıyor Hindistan`da, Pakistan da, Afganistan da Filistin de binlerce insan öldürülüyor kimsenin kılını kıpırdatmıyor. Bunlar samimi ve inandırıcı değil.`` Diyerek önemli tespitlerde bulundu.

‘`Müslümanlar en merhametli insanlardır``

Müslümanların merhameti herkesten daha iyi bilip uyguladığını söyleyen Özkan, kurban kesiminde dil uzatan hayvan severlerin, bir ağaç kesilmesinde fırtına koparanların yılbaşında sus pus söyledi.

“Bizim en büyük sermayemiz mümin olmamız hasebiyle imandan sonra zamandır`` diyen Özkan konuşmasının devamında, “ Bu zaman nefesler, dakikalar, saatler, aylar ve yıllar ile müteşekkildir. O halde zamanımızı iyi değerlendirmemiz Rabbimizin haram ve yasaklarından uzak durarak örnek bir kulluk yapmamız gerekmektedir. Zamanımızı başka şekilde eğlenceyle kumarla keyf çatmak hakkımızmış gibi kutlamak örf, adetlerimize ve dinimize terstir. Biz Müslümanlar Hıristiyanlara benzeyemeyiz öyle bir derdimizi de e olmaması gerekir`` ifadelerini kullandı.

Son olarak yılbaşındaki şans oyunlarına da değinen Özkan, şans ve piyango oyunlarının emeğe dayanan bir kazanç olmadığı için dinimizde yeri olmadığını kesinlikle haram olduğunu toplumun böyle şeylerden uzak durması gerektiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir