• DOLAR 32.503
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2488.15
  • ...
`Yeni süreçte bölgenin tüm aktörleri muhatap alınacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa`ya geldi. Akdoğan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç`i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında basın mensuplarına gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Akdoğan'ın, Suruç`taki son durumu görüşeceği belirtildi.

Şanlıurfalıların Kobani`den gelen 200 bine yakın Suriyeli mülteciye Ensar gibi ev sahipliği yaptığını belirten Akdoğan, “Şanlıurfalı kardeşlerimiz gerçekten bir Ensar ruhu ile gelen insanlara kucak açtı, sahip çıktı. Asıl büyük fedakârlık Şanlıurfalıların yaptığı fedakârlıktır. Ama burada bütün devlet kurumlarımız, valilerimiz gerçekten ilk günden itibaren çok ciddi bir çaba ortaya koyuyorlar.

Birçok olumsuzluklara rağmen, engellemelere rağmen, gelenlerin kimliğini sorgulamadan hangi etnik kökenden, mezhepten olduğunu sorgulamadan sadece insan oldukları için o insanlara sahip çıkmaya çalışıyorlar. Ve devletimizin bütün imkânlarını, milletimizin imkânlarını seferber ederek sahip çıkıyorlar. Biraz sonra Suruç hakkında arkadaşlarımızdan bilgi alacağız.” diye konuştu.

Akdoğan: “Toplumun kabul etmeyeceği herhangi bir adım atmayız”

Çözüm süreci ile ilgili de konuşan Akdoğan, bu süreçte toplumsal desteğin büyük önem taşıdığını belirterek, “Toplumun kabulü, rızası, güven duyması çok büyük önem taşıyor. Biz de toplumsal destekle, rıza ila, güven ile bu süreci devam ettiriyoruz. Bundan dolayı da toplumun kabul etmeyeceği herhangi bir adım atmayız. Toplumumuz ile birlikte, milletimiz ile birlikte yol yürüyoruz ve rotayı millet çiziyor. Ve milletimizin rızasına uygun bir şekilde bu süreci nihayete erdirmek için çalışma yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeni süreçte bölgedeki bütün aktörler muhatap alınacak

Usul ve yöntemde verilen mutabakatlarda muhteva üzerinde çalışma ve görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Akdoğan  “Ve bu yeni süreçte iki parametreyi önemsiyoruz. Birincisi kamu düzeni ve güvenliği ikincisi de bölgedeki bütün aktörlerin vakıfların, derneklerin, partilerin, STK`ların yani söyleyecek sözü olan herkesin sürecin paydaşı ve muhatabı olmasıdır. Hep birlikte bu sürecin devam ettirilebilmesidir.

Bölge halkının meselelerini, temel hak ve özgürlüklerini pazarlık konusu yapıyor değiliz. Bunların muhatabı bütün bölge insanıdır. Tüm aktörlerdir ve bu meseleleri onlar ile konuşmaya devam ediyoruz. Ama diğer İmralı süreci onun ayrı bir bağlamı var elbette ortada olan bir örgüt var bu meselenin çözülmesi için de bir takım temaslar yapılıyor.” diye konuşarak çözüm sürecinde HDP dışında bölge halkının muhatap alınacağının işaretini verdi.  (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir