• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
Asteğmenin Günlüğünden Çarpıcı Notlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

PKK`nın birbiri ardına düzenlediği  saldırılarda kayıplar giderek artıyor. Her seferinde bu kadar büyük kayıp verirken akla her zaman yine ihmaller geliyordu.  Ancak bunun ihmal olmadığının kanıtı ise Hakkâri, Yüksekova, Dağlıca Karakolu`nda görev yaparkenkendisi dahil 13 askerin hayatına, 8 askerin de kaçırılmasına neden olan ve o zaman karakolda görevli Asteğmen Mehmet Bozkuş`un günlüğünde gizli...

"HELİKOPTER ÇAĞIRIYORUZ YOLLAMIYORLAR!"

Asteğmenin günlüğünde neler yazıyor? Yeni Şafak`tan Mehmet Şeker`in 04 Ocak 2011 Salı tarihli yazısında o günlükteki şu satırlara yer veriliyor: "Bugün var ya aşkım... Bu terörün bitmeyeceğine bir kere daha şahit oldum. Gözümüzün önünden on katır on kişi geçiyor, `gidelim öldürelim` diyoruz göndermiyorlar. Helikopter çağırıyoruz yollamıyorlar. Bi de bunun üzerine adamları telsizlerinden de dinliyoruz. Hâlâ elimizi kolumuzu bağlı tutuyorlar, çıldırıyoruz. Adamlar resmen önümüzden geçiyor. Biz de öyle salak saçma dağ başında bekliyoruz, neye kime hizmet ettiğimizi bilmiyoruz, ilk defa burada bulunuşumuzun boş olduğunu anladım."

"ÜSTLERİMİZ TERÖRİSTLER İÇİN `BIRAKIN GİTSİN` DEDİLER"

Bununla da sınırlı kalmıyor askerin günlüğünde yazılan. Asteğmen Mehmet Bozkuş, birkaç gün sonra da şu ifadelere yer veriyor: "O sabah sana demiştim ya terörist ve dolu katırlar gördük bir şey yapamadık diye, şerefsizler ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler yüklerini boşaltıp geri döndüler ve biz gene bir şey yapamadık. Emir vermedi üstlerimiz. Gene `gidelim` dedik `bırakın gitsinler` dediler. Başlarım böyle işe dedik, elimizi kolumuzu bağladık. Ne kadar saçma bir şey. Çıldırdık çaresizlikten. On tane adam vardı, parçalardık şerefsizleri. Manyak gibi durduk yerimizde."

Bu haberler de ilginizi çekebilir