• DOLAR 32.541
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.141
  • ...
Kutsal Topraklara Yolculuk Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- kutsal topraklara gidecek olan 2011 yılının Hac kafilesinden biri daha dün gece yola çıktı. Özel bir şirketin organizasyonunda toplam 150 kişi yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla uğurlandı. Bu yıl toplamda Diyanet ve özel organizasyonlarla Batman`dan 530 Hacı adayının kutsal topraklara gidecek. Kalan son kafilenin 26 Ekimde Batman`dan hareket edeceği öğrenildi.

150 kişilik hacı adayı dün saat: 24.00 sıralarında düzenlenen törenle yakınları ve sevenleri tarafından sevinç gözyaşları ve dualarla uğurlandılar. Hacı adayları 2 otobüsle Diyarbakır`a, oradan da uçakla Medine`ye gidecekler. Bazı hacı adaylarının özel araçla yakınları tarafından Diyarbakır havaalanına götürüldüğü öğrenildi. Hacı adayları saat: 05.00`da Medine`ye uçakla hareket ettiler.

Bundan Daha Güzel Bir Duygu Olamaz
İlk defa hacca gidecek olan hacı adayı Habeş Kızmarka (28): "İlk kez Hacca gidiyorum. Çok heyecanlıyım. Annemle gidiyorum. Allah`ın emrini yerine getirmeye gidiyorum. Allah herkese bunu nasip etsin" dedi.

Süleyman Duva(62): "Hacca ve Resulullah (S.A.V.)`i görmeye gidiyorum. Çok heyecanlıyım, çok güzel ve hayırlı bir mekâna gidiyoruz. İlk kez gidiyorum Allah tüm Müslümanlara nasip etsin. İnsanlarımızın geç olarak gitmelerini tavsiye ediyorum. Bundan daha güzel bir duygu olamaz" dedi.

Kafilede Müftülük adına görevli olan Site Camii Müezzini Lütfi Yılmaz`ın Kur`an-ı Kerim okuyup dua etmesinden sonra hacı adayları yakınlarıyla vedalaşıp gözyaşlarıyla otobüslere binerek yola çıktılar.


M.Sıddık Demir-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir