• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Gaziantep Kent Konseyi'nin Suriyelilerle raporu açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli sığınmacılara ilişkin hazırladığı raporu düzenlediği basın toplantısında paylaşan Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, hazırladıkları raporu Pazar günü Gaziantep’e gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunacağını belirtti.

Suriyeli sığınmacılara ilişkin hazırladığı raporu düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerle paylaşan Aslan, yaptıkları çalışma ile Suriyeli sığınmacıların yaşadığı veya yol açtığı sorunlar ile çözüm önerilerini raporlaştırdıklarını söyledi.

Gaziantep’te 300 bini aşkın Suriyeli sığınmacının bulunduğunu belirten Aslan, “Hazırlanan tüm raporları tek tek gözden geçirdik. Yine son toplantımızda Valilikten ve Emniyetten faydalanarak hazırladık. Yine inşallah raporumuzu Pazar günü kentimize gelecek olan Başbakanımıza sunacağız. 3 yıldır Antep olarak Suriyeli sığınmacıları misafir ettik. Bu insanlar savaştan kaçan insanlardı. Şu anda kentimizde 300 bini aşkın Suriyeli sığınmacı bulunmaktadır. Tabi bu kadar Suriyeli sığınmacının kentimize gelmesiyle beraber, bazı sosyal ve kültürel sorunları da beraberinde getirdi. Biz de Kent Konseyi olarak bu sorunları ve çözüm önerilerini raporumuzda belirttik.” ifadelerini kullandı

Gaziantep’te bulunan yabancı ofislerin tehlikeye neden olduğunu belirten Aslan, “İstanbul başta olmak üzere birçok kentte asayişi bozan Suriyeliler, kentimize gönderiliyor. Bu durum maalesef kentin asayişini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu ise gerek kent halkı ve gerekse diğer Suriyeli misafirler açısından, önemli bir güvenlik sorunu oluşturmaktadır. Bunun yanında kentte faaliyet yürüten birçok yabancı ofis bulunmaktadır. Bu ofisler kentte tedirginliğe yol açmakta, toplumda korku oluşturmaktadır. Bundan dolayı kentte korku ve tedirginliğe yol açan ofisler kentin dışına çıkarılarak, toplumdaki korku ve tedirginlik giderilmelidir.”dedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir