• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bingöl Milli Eğitim eğitim yılını değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi'nde düzenlenen toplantıya, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Maarif Müfettişleri Başkanı, Şube Müdürleri, il geneli tüm okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

“Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir görevdir”

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Taşyapan, taşımalı eğitime dair bilgiler vererek, “Son yıllarda taşımalı eğitim ile birçok öğrencimizi taşıyoruz. 9 öğrencinin, 10 öğrencinin altına inen köylerimizdeki öğrencilerimizi taşıyoruz. Bu eğitim için bir külfet ama çocuklarımız için de bir kalite getiriyor. Ama bu külfet tabiî ki çocuklarımızın eğitimine değer.” ifadelerini kullandı.

“öğrencisini tanımayan ve sevmeyen soğuk demiri döven demirci gibi olur”

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise, birinci önceliklerinin eğitim olduğunu belirterek, “Varlık sebebimiz bize emanet edilen öğrencilerin iyi eğitim alması için var gücümüzle çalışmaktır. Eğitimin sırrı, sevgi ve saygıyla başlar. Biz de öğretmene saygıyla başlar diyoruz. Bingöl'ümüzün eğitiminden sorumlu kişiler olarak önceliğimiz ortaokul müdürlerimiz için 5´inci, lise müdürlerimiz ise 9´uncu sınıflarda aldığımız öğrenciyi daha üst seviyelere çıkarmaktır. Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin önlerindeki engeli kaldırmalıyız. Ağlayana omuz verip inleyene çare olmalıyız.” diye konuştu.

Ana gayelerinin öğretmenin derse hazırlıklı girmesini sağlamak olduğunu dile getiren Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bingöl’ümüzde başarının sürekli ve daim olabilmesi kaliteli eğitimden geçmektedir. Eğitimde başarı ve süreklilik siz okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin yapacağı çalışmalara bağlıdır. Eğitimde fiziki şartların iyileştirilmesi açısından bu yıl çok önemli kararlar aldık. Yeni okul yaparak eski okulları yıkarak gençlerimizin modern binalarda eğitim görmesini sağlamaya çalışıyoruz. Temiz ve pırıl pırıl bir okulun öğrencinin üzerinde büyük motivasyon sağladığını siz eğitim yöneticileri her gün biz de ziyaretlerimizde görüyoruz. Okul müdürlerimize temiz ve pırıl pırıl ortamlar konusunda çok iş düşüyor.”

Toplantı, YGS, LYS ve Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı´nın analizi ile ildeki eğitim yatırımları ve son dönemde yapılan çalışmalar hakkında yapılan sunumlarla sona erdi.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir