• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
Burası okul mu, örgüt kampı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan Hasanpaşa Ortaokulu`nda okuyan çocuğunun her geçen gün yoldan çıktığını ve artık kendisi ile baş edemediklerini dile getiren ve isminin açıklanmasını istemeyen öğrenci velisi, yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını istedi.

Okula gittiğinde gördüklerine inanamadığını ifade eden öğrenci velisi, “okula gittiğimde gördüğüm manzara karşısında adeta şok oldu. Sınıflar sanki örgüt kampı gibi. Duvarlarda örgüt propagandaları yazılmış, öğretmenler korku ile ve çekinerek ders işliyor. Kimse eğitim adına ortaya bir çaba koyamıyor. Böyle bir ortamda eğitim, öğretim adına ne yapılabilir ki? Okul mu, örgüt merkezi mi? Belli değil.” diyerek gördüklerine tepki gösterdi.

“Görünen o ki çocuğumuzu korumak için O`nu okuldan alacağız”

Çocuğunu okula gönderdiğinden beri gün gün çocuğunu kaybettiğini söyleyen ve böyle devam etmesi durumunda çocuğunu kaybedeceğinin korkusunu yaşadığını söyleyen kaygılı baba, “biz çocuklarımızı devlete eğitim almaları ve bir şeyler öğrenmeleri için teslim ediyoruz. Ama görünen o ki devlet çocuklarımıza sahip çıkamıyor. Görünen o ki çocuğumuzu korumak için O`nu okuldan alacağız. Zaten orada aldığı bir eğitim de yok. Ha gitmiş ha gitmemiş… Bir fark yok.” İfadelerini kullandı.

“Bu ilin İl Milli Eğitim Müdürü ne iş yapar”

Okulun temizliğine de değinen kaygılı baba, “Allah rızası için bu okula denetim için, teftiş için bir devlet görevlisi gelmez mi? Bu ilin İl Milli Eğitim Müdürü ne iş yapar. Öylesine gelerek koltuğunda oturup aylık maaşlarını almak için mi bunlar geldiler. Peki, ya bunları denetleyen devlet nerde? Bu okulda yetişen çocuğun alacağı eğitimle nereye gidilir. Kendilerine emanet ettiğimiz çocukları bu ortamlara mahkûm edenler, pislik içerisinde yaşamalarına sebep olanlar, buraları temizletmekten aciz olanlar idareci olmuşsa okulun bu halde olması sizce de normal değil mi? 16 Sınıfın bulunduğu okulun bütün tuvaletlerinin kapıları kırık ve lavaboları bozuk. Okulun her tarafının kir-pasak içinde. Ben buradan şikâyet ediyorum. Bu idarecilerin yüzünden çocuklarımız alması gereken eğitimi alamıyorlar.” dedi.

“İsteyen elini kolunu sallaya sallaya okulun içine kadar girebiliyor”

Öğrendiği kadarıyla okulda bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen öğrenci velisi, okula gittiği gün gördüğü manzara karşısında önce afalladığını ve bir an okulun terkedilmiş olduğu vehmine kapıldığını söyledi.

Kaygılı baba, “Okulun Öğrencilerinin eğitim ve öğretim gördüğü sınıfların duvarlarında büyük harflerle PKK`ye ait örgüt sloganları yazılmış. Öğrendiğim kadarıyla 50`ye yakın öğretmen okulda eğitim veriyor. Okulun giriş ve çıkışlarında hiçbir güvenlik yok. İsteyen elini kolunu sallaya sallaya okulun içine kadar girebiliyor.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir