• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
Halkın desteğine polis engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kobani bahanesiyle PKK/HDP yandaşları tarafından 7 Ekim’de katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı mahkeme önüne toplanan Diyarbakır halkı, katillere ve katillere sahip çıkanlara lanet yağdırdı.

Fakirlere kurban eti dağıtırken PKK/HDP yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlıları oldukları iddiasıyla yapılan 2’inci baskında tutuklanan zanlılardan olduğu tespit edilen 10 kişi bu sabah adliyeye çıkarılmıştı.

Katil zanlılarının sorgularının sürdüğü esnada Adliye önünde toplanan Diyarbakır halkı katillere ve onlara sahip çıkan PKK/HDP zihniyetini tel’in eden pankartlar açarak ailelere destek verdi.

Polisten dağılın tehdidine tepki…

Adliye önüne toplanan halk, ‘Bu vahşeti yapanları asla unutmayacağız’, ‘Katillere sahip çıkanlar da katildir’ pankartları açarak yapılan katliama karşı seslerini yükseltmelerinin ise polisi rahatsız ettiği, polisin, ailelere destek verenlere dağılması için tehditvari olarak talepte bulunduğu belirtildi.

Dağılmamaları durumunda gözaltına alınacakları ifade edilen kalabalığın polisin bu tavrının kınadığını belirten yarlılardan Yusuf Er’in babası Şahabettin Er, polisin bu tavrına tepki göstererek, mahkeme önünde toplanmalarının sebebinin işlenen vahşete tepki göstermek olduğunu söyledi.

“Onlara sahip çıkan birilerinin var olduğunun bilinmesi için buradayız”

Mahkeme önünde boşuna beklemediklerini ve yaşanan olaylarda kendilerinin de çok büyük bir vahşete maruz kaldıklarını ifade eden Er, “Şehit edilen kardeşlerimizin kanının hesabının sorulması için, Adaletin yerine gelmesi için, Onlara sahip çıkan birilerinin var olduğunun bilinmesi için buradayız.” dedi.

“Ellerinde silah, molotof ve taş olanlar hemen yanımızdaki belediyededirler”

Polise de seslenen Er, “Biz buradan gitmeyeceğiz. Bu kardeşlerimiz, keyfi muamele için burada değildirler. Bu yağmurun altında kimse keyfi muamele için beklemez. Biz burada kimsenin aleyhine slogan atmıyoruz. Kimseye taş atmıyoruz. Kimseye silah sıkmıyoruz.  Ellerinde silah, molotof ve taş olanlar hemen yanımızdaki belediyededirler. Eğer birilerini yakalayacaksanız gidip onları yakalayın. Bizim burada kimseye sorun çıkarmaya niyetimiz yoktur. “ ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinde adliyeye çıkarılan 9 kişinin ise tutuklandığı öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir