• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
LGBT açıklamasından dolayı STK Başkanı ifadeye çağrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İslami İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş, Kocaeli`de düzenlenen bir basın açıklamasında, LGBT aleyhindeki sözleri gerekçesiyle Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne ifadeye çağrıldı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Akbaş, “15 Kasım Cumartesi saat 18.30`da İzmit Halk Evinde, KESK adlı öğretmen sendikasının hukuki sorumluluğunda oynatılan ‘Benim çocuğum` adlı filimle ilgili olarak aynı gün saat 13.00' da İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı olarak gerçekleştirdiğim basın açıklaması ile ilgili Kocaeli Cumhuriyet Savcılığına hakkımda suç duyurusunda bulunulmuş. Şahsım, ifade vermek üzere 42 Evlerde bulunan Kocaeli Emniyeti ek hizmet binasına ifade vermeye çağrılmış bulunuyorum.”diye belirtti.

“Yapılan açıklama ile alakalı hakkımda nasıl bir suçlamada bulunulduğunu bilmiyorum, güvenlik şubeye gidince öğreneceğim.”ifadelerini kullanan Akbaş, “Saat 13.30 gitmeyi planladığım güvenlik şubede ifade vermem bir buçuk saat sürerse ve göz altına alınmazsam, saat 15.00`da konu hakkında bilgi almak isteyen basın mensuplarına ifademle ilgili kısa bir açıklama yapacağım.”dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir