• DOLAR 32.847
  • EURO 35.29
  • ALTIN 2447.545
  • ...
“Kâfirler Müslümanların bilgilerine format attı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, “İslam Tarihi ve Davet Bilinci” adlı bir seminer düzenledi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminer, ardından Araştırmacı-Yazar Emin Güneş`in konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasına, Müslümanların tarihi bilmesi gerektiğini vurgulayarak başlayan Güneş tarihin toplumun hafızası olduğunu söyledi.

Bir insan için hafıza ne kadar önemli ise bir toplum için de tarihin o kadar önemli olduğunu vurgulayan Güneş, “O yüzden, kâfirler Müslüman ülkelerinde, Müslümanların tarih bilgilerine format atmışlar. Biz Müslümanlar olarak tarihimizi çok iyi bilmiyoruz. Tarihimizi bize unutturarak; dostlarımızı bize düşman, düşmanlarımızı bize dost olarak göstermeye çalışıyorlar.” Dedi.

Konuşmasının devamında, bu dünyadan hiç kimsenin sağ olarak kurtulmayacağını ifade eden Güneş” Hepimiz dünyadan ayrılırken iki adresten birine gideceğiz; ya cennete ya da cehenneme. İşte geldiğimiz bu dünyadan cennete gitmenin yolunu bir tek Allah biliyor. Ve Cenab-ı Hak bize bu dünyada, Peygamberimizi(S.A.V) rehber, Kur`an-ı Kerimi ise kılavuz olarak göndermiştir.” Şeklinde seminer konuşmasına devam etti.

Müslümanların sorumluluklarına değinen Güneş, “ Bizler de müminler olarak hem kendimizi hem de ulaşabildiğimiz bütün insanları Allah`ın yoluna çağırmakla mükellefiz. Dünyada en büyük kazanç cennettir ve cenneti kazanandan daha başarılı kimse yoktur. En büyük kayıp ise cehennemdir. Onun için Müslümanların bu hususlara dikkat ederek yaşamaları gerekir.” İfadelerini kaydetti.

Seminer, yapılan dua ile sona erdi.(İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir