• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
`Esir Takası Filistin Tarihinde Parlak Bir Başarıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Hamas Hareketi`nin Siyonist işgal rejimiyle yaptığı esir takası anlaşmasının ümmetin ve Filistin`in tarihinde parlak bir başarı olduğunu söyledi.

Esir takası anlaşmasının ardından Mısır`ın başkenti Kahire`de düzenlediği basın toplantısında, Gilad Şalit`in direnişin isteklerini İsrail`e kabul ettirdiğini söyleyen Meşal, elde edilen tarihi başarı dolayısıyla gururlu olduklarını belirtti.

Siyonist işgal rejimi hapishanelerindeki diğer Filistinli esirlerin serbest bırakılması için çaba göstereceklerine dair söz veren Meşal, takas anlaşmasına katkı sağlayan başta Mısır olmak üzere, sırası ile Almanya, Türkiye, Suriye ve Katar`a teşekkür etti.
Gilad Şalit`i 5 yıl boyunca tüm Siyonist işgal rejimi istihbarat ve güvenlik örgütlerinden saklamanın, Hamas`ın emniyet sisteminin bir başarısı olduğunu savunan Meşal, diğer Filistinli esirlerin serbest bırakılması ile mutluluklarının pekişeceğini ifade etti.

Siyonistlerin benimsediği Filistin`den uzaklaştırma politikasını eleştiren Meşal, bununla birlikte Filistin dışına gidecek esirlerin geçici olarak kardeş İslam ülkelerine gideceğini söyledi.

Siyonist işgal rejiminin nasıl düşündüğü konusunda iyice uzmanlaştıklarını ifade eden Meşal, Filistinli müzakereciden esir takası anlaşmasından ders almasını istedi.

Esir takası anlaşmasının uzlaşı için de uygun bir ortam sağladığına işaret eden Meşal, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas`ı kendisiyle görüşmesi için Kahire`ye davet etti.

filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir