• DOLAR 32.543
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.651
  • ...
Dünya basını saldırıya geniş yer verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BBC: İngiliz televizyonu BBC, PKK`nın Türkiye`nin güneyindeki saldırısında 24 Türk askerini öldürdüğünü yazdı. Hakkari Valisi Muammer Türker PKK`nın saldırı yaptığını doğruladı. PKK`nın bu saldırısı Bitlis`te 5 polisin öldürülmesinden sadece bir gün sonra meydana geldi.

Der Spiegel: Almanya`nın önemli haber dergisi Der Spiegel internet sitesinde PKK saldırısına önemli yer verdi. PKK`nın Türkiye`nin güneydoğusunda yaptığı saldırıda 20`den fazla asker ve polis hayatını kaybetti. Hakkari Valisi Muammer Türker, Çukurca ve Yüksekova`daki saldırıların eş zamanlı gerçekleştirildiğini açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yurtdışı gezilerini iptal etti.

Wall Street Journal: Uluslararası ekonomi gazetesi, PKK`nın Türkiye`nin güneydoğusunda 20`den fazla asker ve polisi öldürdüğünü belirtti. Haberde, 1984 yılında eylemlerine başlayan PKK`nın şimdiye kadar en büyük saldırılarından birini gerçekleştirdiği vurgulandı. Saldırı sonrası Türk kuvvet komutanlarının Hakkari`ye gittikleri belirtildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Almanya`nın muhafazakar eğilimli gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung, "Türkiye, Irak`taki hedefleri bombalıyor" başlığıyla verdiği haberde, PKK`nın Türkiye`nin güneydoğusunda düzenlediği saldırıda 26 asker ve polisin öldürüldüğü belirtildi. Gazete, NTV`yi kaynak göstererek, Türk savaş uçaklarının Diyarbakır`dan kalkarak, Irak`taki PKK hedeflerini bombalamaya başladığı vurgulandı. Gazete haberinde ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Kazakistan gezisini iptal ettiği de belirtildi.

İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir