• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Özgür Eğitim-Sen: `Tüm Suç Eğitimcilerde mi?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer yazılı açıklama yaparak son yıllarda Milli Eğitim Sistemi`nin temel ve yapısal sorunları gündeme getirilirken bakanlar tarafından konunun merkezine ekseriyetle eğitim çalışanlarının oturtulmasına tepki gösterdi.

Okullara ısınma, temizlik, beslenme, güvenlik hizmetleri ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi için yeterli bütçeyi tahsis etmeyen Milli Eğitim Bakanlığı`nın sorunu çözmek yerine, eğitim yöneticilerini sorunu çözmek zorunda bırakarak velilerle karşı karşıya getirdiğini dile getiren Sevinçer, "Bakanlığın eğitim yöneticilerini soruşturması bu durumun somut bir yansımadır. Şayet Bakanlık tüm eğitimcilerin rahatsızlığını çektiği bağış ve aidat sorununu çözecekse, bunun yolu okulların ihtiyaçlarını karşılamaktır." dedi.

Asıl Sorun Sistemin Kendi Yapısında Aranmalıdır
Bugüne kadar okullarını boyayan, kapısını-camını onaran, kütüphaneleri için kitap toplayan, ders araç-gereçlerini temin etmek için kermes düzenleyen eğitim camiasının, kamuoyu önünde adaletsizce itham edilmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden Sevinçer, "Evet, herkes gibi biz eğitimcilerin de hataları vardır. Fakat bugün temel eğitim göstergeleri alarm veren Milli Eğitim`in bu hale gelmesinde asıl sorun sistemin kendi yapısında, ideolojisinde ve bürokrasisinde aranmalıdır." Şeklinde görüşlerini bildirdi.

Eğitimcilerin öğretim faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesi haricindeki süreçlere müdahil olmamaları ve sorunların çözümü için fedakârlık göstermemeleri halinde sistemin asıl yüzünün kısa zamanda ortaya çıkacağını ifade eden Sevinçer, "O zaman tüm okullarda, en basitinden bir yazılı kâğıdının fotokopiyle çoğaltılmasının dahi nasıl bir krize dönüşebileceğini pekâlâ gözlemleyebiliriz. Böyle bir tabloda yaşanacakların izahının halka nasıl yapılacağını gerçekten merak ediyoruz!" ifadelerine yer verdi.

"Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini, kamuoyuna verdikleri demeçte gerçekleri manipüle etmek yerine maalesef hepimizin rahatsız olduğu tabloyla yüzleşen bir tavır takınmaya davet ediyoruz" diyen Sevinçer açıklamasını şöyle tamamladı: "Elbette eğitimciler olarak kendimizi de her zaman özeleştiriye tabi tutacak, hatalarımızın düzeltilmesi noktasındaki gayreti iyi niyetle yapıldığı sürece saygıyla karşılayacağız. Fakat öncelikli temel sorunları ve o sorunların da mağduru konumunda olan eğitim çalışanları adaleti gözetmeyen şekilde mahkûm eden her türlü yaklaşıma da sonuna kadar karşı çıkacağız."
Veysi Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir