• DOLAR 32.593
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2456.414
  • ...
Özgür- Der’den HÜDA PAR’a Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özgür Der Diyarbakır Şubesinde bir heyet Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu.

Heyet, merkez Bağlar ilçesinde bulunan Şehit Nesrin Ünügör İlkokulunda Suriyeli çocuklar için eğitim verilen okulda; 30 öğretmenin ve 600 öğrencinin eğitim aldığını belirterek, bunların 400 öğrenci ise evleri okula uzak olduğu için okula gelmediklerini vurguladı.

Özgür- Der Suriyelere Yardım Komisyon sorumlusu Hasip Yokuş ve Özgür-Der Diyarbakır Şubesi yetkililerden Tuncay Yerlikaya, Diyarbakır Hür Dava Partisi İl Başkanı Şehmus Tanrıkulu ile Umut Kervanı Platform Başkanı Mehmet Sıdık Furkan, hazır bulundu. Görüşmede Suriyeli çocukların okul masrafları ve Suriyeli öğretmenler için neler yapılabileceği dikkat çekildi.

“Suriyeliler ciddi manda istismar ediliyor”
Diyarbakır’da büyük sıkıntıların yaşandığı yaklaşık 10 bin Suriyeli olduğunu söyleyen Özgür- Der Suriyelere Yardım Komisyon sorumlusu Hasip Yokuş,” Suriyeliler ciddi manda istismar ediliyor, dilenci olarak istismar ediliyorlar, bize farklı sorunlarda yansıyor. Dolayısıyla biz içerideki Suriyelilere bir şekilde yardım çalışmaları yapmamız gerektiğini düşündük. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de bunlara okul açmak oldu.” Dedi.

Sözkonusu okulda 30 öğretmenin olduğunu bunların ücretsiz olarak çalıştığını belirten Yokuş daha sona, “Öğrenci sayımız 200, 17 sınıf var sınıfları tam kapasitede dolu değil, 400- 500 öğrenci okula başvurmuş bunlardan servis olmadığı için yaklaşık 300 kişi okula gelemiyor, 550 öğrenci için kırtasiye yardımı aldık. Çok büyük bir mağduriyet söz konusu ellimizden geleni yapıyoruz ,” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenler kendi çocuklarına ders veriyor”
Yokuş konuşmasının devamında, “Okuldaki öğretmenlerin hepsi Suriyelidir. Kendi çocuklarına kendi eğitimlerini veriyorlar, kendi imkanlarımız dahilinde yardım etmemiz gerekiyor, herkesimin okula destek olması lazım, öğretmen açığımız yok, yalnız maaş alamıyorlar. Diyarbakır STK’ları olarak bu kardeşlerimize elimizden geldiği kadar yardım yapalım yardımlarınızı bekliyoruz,” ifadelerine yer verdi.

Suriye başta olmak üzere birçok İslam coğrafyası kan ağladığını söyleyen Diyarbakır Hür Dava Partisi İl Başkanı Şehmus Tanrıkulu ise, “Müslüman için istenmeyen fiiller yapılmakta. Bunun neticesinde milyonlarca insan savaştan dolayı Suriye’den Türkiye’ye gelmek zorunda kaldı. İnşallah ne yardım gerekiyorsa yapılır.” Şeklinde ifadelerini kulandı.
Bu insanlara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen söyleyen Tanrıkulu son olarak, “ Belediye sadece Şengal’den gelen mültecileri kendi belediyenin sosyal tesislerine yerleşmiş bir kısmı da genelde kimse ile görüştürülmüyor, Kobani`den gelenler aynı şekilde yapıyorlar bunlara hiçbir şekilde izin verilmiyor, biz her kesime yardım ediyoruz. Fakat Türkiye deki İslami kesimler ayrım gözetmeksizin 4 yıldır yardım ediyor. Biz bundan mesulüz yarın ahirette Allah`a nasıl hesap vereceğiz mazlum ve mustazaf ailelere inşallah yardımda bulunuyoruz ve bulunmaya devam edeceğiz,”ifadelerini kaydetti. (Emrah Deniz/ Hüseyin İçli-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir