• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
Madde Bağımlılığı Sergisinde ‘alkollü kokteyl’ Rezaleti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Bakırköy’de madde bağımlısı çocuklar yararına düzenlenen serginin yapıldığı kültür merkezinde, bir gazetenin alkollü kokteyl vermesi rezaleti yaşandı.

Uyuşturucu bağımlıları ve savaş mağduru çocuklar için yapılan karma resim sergisi ile Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu`nun katıldığı içkili kokteylin aynı mekanda yapılması taraflar arasında tartışmalara neden oldu.

Bağımlı Yaşamevleri Gönüllüleri Derneği (BAYEV), Bakırköy Belediyesi’ne başvurarak bağımlılar ve savaş mağduru çocuklara destek amaçlı karma resim sergisi için yer talebinde bulundu. Talep üzerine Ataköy İspirtohane Kültür Merkezi’nde yer gösterildi. Ancak etkinlik günü aynı yerde ve aynı saatte verilen içkili kokteyl, sergi sorumluları ve belediye başkanını karşı karşıya getirdi.

"BEN SOSYAL İÇİCİYİM"

BAYEV Yönetim Kurulu Başkanı Nurşah Alagöz, bir gazetenin açılış töreni dolayısıyla aynı yerde verilen kokteyle katılan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun yanına giderek duruma tepki gösterdi. Kerimoğlu ise, “Biz sosyal içiciyiz, ben de sosyal içiciyim. Önemli olan bunu bağımlılığa taşımamak” diyerek kendini savundu.

"ARAMIZDA KALSIN" RİCASI

Yaşanan gerginlikle ilgili konuşan Başkanı Nurşah Alagöz, “Dernek olarak savaş mağduru ve madde bağımlısı çocuklar yararına bir sergi düzenledik. Bakırköy Belediyesi bize İspirtohane Kültür Merkezi’ni tahsis etti. 4 Aralık’a kadar zamanımız vardı. Belediye Başkanı bizim sosyal sorumluluk çalışmasına katılmadı fakat bizim tabloların olduğu dergi alanı işgal edilerek, içkili bir kokteyl yapıldı. Bununla bilgili tepkimizi gösterince özür dilediler, aramızda kalması gerektiğini söylediler. Bizim tepkimiz sosyal sorumluluk çalışması içerisinde çocuklar ve gençler yararına yapılan bir sergide böyle bir alkollü kokteylin olması ve belediyenin bunu desteklemesiydi” dedi.

BİZ TERK ETTİK ONLAR EĞLENMEYE DEVAM ETTİ
Alkollü kokteyl düzenlenmesi üzerine Başkan Kerimoğlu’nun yanına gidip, rahatsızlıklarını dile getirdiklerini anlatan Alagöz, “Sayın Bülent Kerimoğlu, çok fazla ilgilenmeyerek, ‘Biz sosyal içiciyiz, ben de sosyal içiciyim. Önemli olan bunu bağımlılığa taşımamak’ diye ifade kullandı. Olayı keşke böyle algılamasaydı. Biz orada sosyal sorumluluk çalışmasının büyüklüğünden bahsettik. Onlar ‘Bu görüntüler aramızda kalsın, kimseyle paylaşmayın’ dediler. Bunun telafisi o olay yaşandıktan sonra zaten mümkün değildi. Tepkimizi gösterip, sergi alanını terk ettik. Onlar eğlencelerine devam ettiler. Ben bir şekilde bunun basında yer alacağını nasıl bir tepkiyle karşılaşacaklarını söyledim. Kültür merkezinin müdürünün ilk tepkisi ‘eyvah’ oldu. Sonrasında ‘hanımefendi burası içkili kokteyl değildi, sonradan talep ettiler ve başkanın danışmanı poşetlerle bunu getirdi” demesi bize yapılan saygısızlığın boyutunu gösteriyor. Bize yapılan bu saygısızlığı kınıyorum” şeklinde konuştu.

TABLOLAR İLE İÇKİLİ KOKTEYL İÇİÇE

Öte yandan, bağımlılığa dikkat için yapılan karma resim sergisi ve içkili kokteylin verildiği alan sergi katılımcıları tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Bir yandan uyuşturucuya dikkat çekmek için hazırlanan tablolar, bir yandan da kokteylde içki içenlerin aynı karede yer alması ilginç görüntülere sahne oldu.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir