• DOLAR 32.54
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2442.394
  • ...
“Çıplaklık medeniyetse, hayvanlar bizden daha medeni”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çarşafa ve İslami değerlere yapılan saldırıyı kınayan Ensar Vakfı Bingöl Şubesi Başkanı Mensur Katıksız, “ Bölge halkının Kürt köklü İslam medeniyetine mensup bir millet olduğunu söyledi.

“Çarşaf Müslüman Kürt kadının kirlenmemiş, yozlaşmamış dini değerlerin sembolüdür”

Kürt Halkının tarih boyunca İslami değerlere sahip çıktığı ve bu uğurda bedel ödediğini belirtilen katıksız, “İslami değerleri içselleştirmiş, yaşam haline getirmiş ve yapılan zülüm ve haksızlıklara rağmen hiçbir şekilde çarşaf giyim tarzından ödün vermemiş Müslüman Kürt kadınının ellerine zincir vurularak, köle muamelesi yapılması, İslam’ın kadına verdiği özgürlük değeri ile çelişmektedir.

Bu yapılan saldırı ile çıplaklık özentisi mesajı veriliyorsa, Mehmet Akif’in ‘Çıplaklık Medeniyetse Hayvanlar bizden daha Medeni’ demek lazım. Çarşaf Müslüman Kürt kadının kirlenmemiş, yozlaşmamış dini değerlerin sembolüdür” dedi.

“Çarşaf ve namusuna sahip çıkan bir Kürt halkı istenmiyor”

İslam’ın kadına verdiği en büyük değerin tesettür olduğunu ifade eden Katıksız, “25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Günü”nde, çarşaf ve namus olgusuna yapılan çirkin hakaret ve saldırı ile, İslam kimliğine sahip bir Kürt halkının istenmediği ortaya çıkıyor. İslamlaşma gayesi ve ümmet bilinci olan Ensar Vakfı olarak, bu tür çirkin girişimlerin bir daha yaşanmaması için insanlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir