• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şanlıurfalı kadınlardan çarşafa hakarete tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Her fırsatta İslami değerleri hedef alan HDP teşkilatların Silopi ve Mazıdağı’nda sözde Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde düzenlediği etkinliklerde çarşaf ile namus kavramına yönelik saldırılarına Şanlıurfalı kadınlar da tepkili.

“Tesettür Allah’ın emridir”

İslami tesettürün kadının kalesi olduğunu ve Müslüman kadının örtüsünden asla vazgeçmeyeceğini belirten Zeliha Yıldız, “Tesettür Allah’ın emridir. Bu coğrafyada İslamsızlığı, ahlaksızlığı yaymaya çalışanlar elbette kaybedeceklerdir, İslam davası için mücadele edenler kazanacaktır. İnşallah Kürdistan’da oynanmak istenen kirli oyunları, bunların başlarına geçireceğiz. Biz İslamımızdan, şerefimizden, namusumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“Bizim örtümüzü hedef almak kimsenin haddi değildir”

PKK/HDP’nin bilinçli olarak sürekli namus kavramını hedef aldığına dikkat çeken HÜDA PAR Kadın Kolları Üyesi Adile Demir, “PKK’nin zihniyeti belli, herkes bunun farkında ve görüyor. İnşallah biz Müslümanlar, HDP’nin yaptığı bu ahlaksızlığa izin vermeyeceğiz. Burası, Müslümanların bölgesidir, Kürtler de Müslüman’dır. Bizim örtülerimizi hedef almak kimsenin haddi değildir. Biz Müslüman kadınlar, örtünün Allah’ın bir emri olduğunu biliyoruz ve inanıyoruz. Namus düşmanı, hayâ düşmanı ve iffet düşmanı olan bu insanlara, biz burada ne izin ne de yol vermeyeceğiz. Her zaman bunun arkasında duracağız.” ifadelerinde bulundu.

"Allah’ın emrettiği örtü ile özgürlüğümüze kavuştuk"

HDP’lilerin çarşaflı kadınları, elleri zincirli köleler olarak göstermesinin Kürt analarına ve Müslüman kadına yönelik büyük saygısızlık olduğunu ifade eden Demir, “Bizim ellerimizde zincir yoktur. Bizler özgür kadınlarız, bizler Allah’ın emrettiği örtü ile özgürlüğümüze kavuşmuşuz. Cahiliye dönemindeki kadınlar örtü sayesinde özgürlüğüne kavuşmuşlardı. Bizler, sizin gibi kimseye köle değiliz.

Sadece kâfirler kendi başlarındaki beşeri patronlarına kulluk yaparlar. Oysaki bizler sadece ve sadece Allah’ın kuluyuz. Bizler özgürüz, bizler çarşafımızla ne kadar özgür olduğumuzu onlara gösteriyoruz. Bizler İslami çerçeve içersinde istediğimiz her şeyi yapabiliyoruz. Sakın ola ki bizim namusumuza dil uzatmasınlar. Onlara bu yeryüzünü dar ederiz.” şeklinde konuştu.

(Mehmet Demir -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir