• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
Kar Bitlis`i esir aldı - Bitlis`ten Kar Manzaraları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Gece boyu etkisini sürdüren kar yağışı kısa sürede şehir merkezini ve yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle 20 köy yolu ulaşıma kapanırken, Karabudak (Şenik) köy yolu da meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

 

Şehir merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştı. Sabah erken saatlerde iş yerinin kepenklerini açan esnaf, iş yerlerinin önündeki karı temizlemeye çalışırken, kimi vatandaşlarda bu yıl ilk kez damlara çıkarak, kar temizlemeye başladı.

 

Belediye ekipleri sabah erken saatlerden itibaren kapanan mahalle yolları ve ara arterleri temizledi. İl Özel İdare ekipleri ise, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için hummalı bir çalışma başlattı. Özel idare yetkilileri, kapanan köy yollarını öğle saatlerine kadar ulaşıma açacaklarını belirtiler.

 

Öte yanda meteoroloji yetkilileri, kar yağışının akşam saatlerine kadar devam edeceğini, akşam saatlerinden sonra buzlanmanın olacağı uyarısında bulunarak, sürücülerin ve yayaların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuldu.

 

Kar yağışı nedeniyle bacalardan çıkan dumanlar şehri kapladı. Okula giden öğrenciler zor anlar yaşadı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

Bitlis`te dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 21 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir