• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Sınırdaki basın mensupları için özel alan oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Kobani’de IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar devam ediyor. Yaşanan çatışmaları takip etmeye çalışan yerel ve ulusal basın mensupları için, Başbakanlık Basın ve Yayın Formasyon Genel Müdürlüğü tarafından özel bir alan oluşturuldu.

Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Başbakanlık Basın ve Yayın Formasyon Genel Müdürlüğü çalışanlarından Sinan Kürün, hazırladıkları özel alanla basının görevini daha sağlıklı yapmasına katkı sunmaya çalıştıklarını belirterek,  “Bu savaş nedeni ile yerli ve yabancı basından akın oldu buraya. Biz onların buradaki çalışmalarını kolaylaştırmak, mümkün olduğunca işlerini kolaylaştırmak ve yardım etmek amacıyla bir takım önlemler almak amacıyla buraya geldik. Gördüğünüz gibi bu alanı oluşturduk. Nispeten daha iyi ve sağlıklı görüntü alabilecekleri bir yer. Elimizden geldiğinceye kadar burayı güvenli hale getirmeye çalıştık. Basın mensuplarımız daha önce meraklı izleyiciler ile birlikte çalışıyorlardı. Dolayısıyla sağlıklı bir çalışma ortamı bulamıyorlardı. Buraya özel bir alan kurmakla, kendilerinin çalışmalarını daha sağlıklı yapmalarını, daha güvenli çalışmalarına katkıda bulunmuş olduk.” diye konuştu.

Akreditasyon kartı uygulaması yaptıklarını da söyleyen Kürün, şöyle konuştu: “Böylelikle kimin gazeteci olduğunu, kimin ise olmadığını anlamış olduk. Kartı olan basın mensuplarımız, aşağıdaki güvenlik noktasından kartlarını göstermek sureti ile, bu tepeye gelip çalışmalarını yapabiliyorlar. Basın mensupları zorluklar ile karşılaşmalarına rağmen, büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Can korkusu olduğu halde, ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de onların işini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Dünyanın ve  Türkiye’nin gündeminde ne kadar kalır bilmiyoruz ama, basın mensubu arkadaşlarımız burada olduğu sürece, biz de kendileri ile birlikte kalacağız.”  (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir