• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Akbil tarih oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İstanbul`da toplu taşımada 1995`ten bu yana kullanılan Akbil, yeni yıldan itibaren yerini tamamen İstanbulkart`a bırakacak. İETT`den yapılan açıklamada, 15 milyon kullanıcısı olan İstanbulkart`ın, 2009`da hizmete girdiği ve bu süreçte Akbil`in ikinci planda kaldığı belirtildi.

İstanbulkart`ın pratik, geliştirilebilir ve kullanım alanlarının daha fazla olması nedeniyle daha çok tercih edildiği aktarılan açıklamada, gelişen teknoloji ile 280 bin kullanıcısı kalan Akbil`in kullanımının sonlandırılacağı kaydedildi.

Akbil için son kontör yüklemelerinin 30 Kasım`da yapılacağı bilgisi verilen açıklamada, yolcuların İstanbulkart yükleme bayilerinden Akbillerini teslim etmeleri durumunda İstanbulkart`ı ücretsiz alabilecekleri açıklandı.

İsteyen vatandaşların internet üzerinden başvurmaları halinde İstanbulkart`ın adrese ücretsiz kargo ile ulaştırılacağı aktarılan açıklamada, İstanbulkart`ın, otoparklarda, spor salonlarında ve üniversitelerde kullanılması için entegrasyon çalışmaları başlatıldığı belirtildi.

İstanbul genelinde toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sistemi Akbil, 1995`te hizmete girmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir