• DOLAR 32.561
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.156
  • ...
Mersin'de yoğun kar yağışı elektrik direklerini yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde önceki gece başlayan ve sabaha kadar aralıksız devam eden yoğun kar yağışından dolayı, 100’ün üzerinde elektrik direği devrilirken, ilçede ve bağlı bir çok köyde elektrik ve telefon iletişiminin kesildiği bildirildi.



Önceki gece başlayan ve sabaha kadar aralıksız devam eden yoğun kar yağışı  ile birlikte, İlçede kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye  yaklaşırken, ilçeye bağlı Sarıkavak, Belçınar ve Fakılar Mahalleleri ile ilçe genelinde 100’ün üzerinde direğin yıkılması sonucu elektrik ve telefon hatlarının kesildiği ve sorunun halen devam ettiği belirtildi.


 

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Çamlıyayla halkının ve mahalle sakinlerinin daha fazla mağdur olmaması ve sorunun giderilmesi için belediye imkânlarının ve  iş makinelerinin aralıksız çalıştığını, Tedaş yetkililerinin çalışmalara başladığını, ayrıca Mersin ve Tarsus’tan da gelecek olan ekiplerin çalışmalara destek olacağını söyledi.


Öte yandan iki yıldan bu yana Çamlıyayla da kar yağışına hasret kaldıklarını belirten ilçe sakinleri, uzun yıllardan bu yana ilk defa, sulu ve ağır bir karın yağdığına şahit olduklarını belirttiler. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir