• DOLAR 32.607
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2497.003
  • ...
Avrupa PKK`yı meşrulaştırma gayreti içinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı`nın açılış töreni ve 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi`nin kapanış oturumunda konuştu.

Türkiye`de sokak şiddeti ve vandallık yapılırken polisin müdahalesini kıyasıya eleştirenlerin şu anda başka ülkelerdeki toplumsal hareketleri hiç ama hiç gündeme getirmediklerine söyleyen Erdoğan, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

"Türkiye`de terörle mücadeleyi dahi eleştirenler, şu anda bazı ülkelerdeki orantısız şiddeti görmezden geliyorlar. Türkiye`de polis öldüren, asker, bekçi öldüren katilleri gazeteci diye tüm dünyaya lanse edenler var. Peki Batı`da yapılanlar karşısında niye susuyorsunuz? Batı`da polisin savunmasız insanları öldürmesi karşısında, çocuklar, gençleri öldürmesi karşısında niye susuyorsunuz? DEAŞ (IŞİD) terörüne son derece haklı biçimde karşı çıkanlar, PKK terörüne sempatiyle bakabiliyorlar. DEAŞ`a saldıranlar ki saldırmanız lazım, peki PKK`yı meşrulaştırmak için bu gayretiniz niye? Şu anda Avrupa ülkelerinde bu gayretleri görüyoruz, bu çalışmaları görüyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir