• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Ayakkabı boyayan yaşlı adam ailesinin geçimini sağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP – Gaziantep’te 22 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 60 yaşındaki yaşlı adam, kentin işlek caddelerinde ayakkabı boyacılığı yaparak ailesinin ve torunlarına bakmaya çalışıyor.

Gaziantep’te yaşayan Mehmet Kılınç, ayakkabı boyacılığı yaparak bir kızı iki torunu ile ailesinin geçimini sağlıyor. Kent merkezinde sabah saatlerinden itibaren çalışmaya başladığını belirten Kılınç, mesleğini severek yaptığını ve haline şükrettiğini söyledi.

Çalışmak zorunda olduğunu belirten Kılınç, “Bakmakla mükellef olduğum ailem ve torunlarım var. Her sabah erkenden sandığımı elime alıp çarşı ve pasajlarda dolaşarak ayakkabı boyuyorum. Elimden ancak bu iş geliyor. Kula muhtaç olmaktansa bu şekilde helalinden bir şeyler kazanmaya çalışıyorum. Yaşlı olduğum için kimse bana iş vermez, elhamdülillah ben de bu şekilde geçimimi sağlıyorum. Çocuklarım zaten evli iki torunum ile ailem var. Onlara bakıyorum. Emekli olmadığım için emekli maaşım da yok. Onun için bu meslek en iyisi, Allah ömür verdiği müddetçe boyacılık yaparak geçimimi sağlayacağım.”diye konuştu.

Vatandaşların da kendisine yardımcı olduğunu belirten Kılınç, “işimi ciddiye alarak seviyorum. Allah razı olsun vatandaşlar da yardımcı oluyorlar. Bazen aynı yere tezgâh açıyorum, bazen geziyorum. Akşama kadar gücüm yettiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Şuan kış olduğu için genellikle sabit bir yerde duruyorum. Fakat yazın hem geziyorum hem de akşamları da bazen çalışıyorum. Rabbim kimseye muhtaç etmesin. İnsan yapmak istediği zaman yapamayacağı bir iş yoktur. Bizim insanlarımız iş beğenmiyor. Bu işin ayıbı yok, başkalarına muhtaç olmaktansa gördüğünüz gibi elime tezgâhı alıp ayakkabı boyayarak ailemi geçindirmeyi gayret gösteriyorum.”dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir