• DOLAR 32.57
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.465
  • ...
Çiftçiler tarla farelerine karşı uyarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personelleri, Muş merkeze bağlı köylerde çiftçi ve üreticileri tarla farelerine karşı uyardı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personellerince düzenlenen eğitimlerde, tarla faresi ve kör fare olarak bilinen zararlılara karşı mücadele yöntem ve uygulamaları anlatıldı. Tarla, çayır ve mera alanlarında survey çalışmaları yapan teknik personellerce, uygulamalı eğitimler de verildi. Eğitim sonrasında çiftçilerle soru cevap yöntemi ile konu hakkında bilgi alışverişi yapıldı.



Yetkililer tarafından konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede; tarla faresinin son zamanlarda bölgedeki zararı artırdığı ifade edildi. Bu zararlı hayvanlarla  mücadele edilmediği takdirde önemli ölçüde ürün kaybına neden olunabilineceği kaydedildi. Ürünün farelerden korunmasında  mücadele şekillerinden de bahsedilen eğitimlerde, mücadelenin zehirli tohumlarla, tarlaların derin bir şekilde sürülmesi ve yoğun su altında bırakılmasıyla, mücadelenin yapılabileceği ifade edildi. Farelerle mücadelede, farelerin doğal düşmanları olan kedi, leylek, gelincik, atmaca, şahin, yılan, Baykuş, kartal vb. hayvanlar öldürülmemesi gerektiğinin altı çizildi.

Mücadelede kullanılan zehirli yemlerin Muş Tarım İl Müdürlüğünden temin edilebileceği belirtilirken,  eğitim çalışmalarına da belirli periyotlarda devam edeceği kaydedildi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir