• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
TPAO'dan işçi alımı ile ilgili iddialara cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü, TPAO’da istihdam edilecek olan eleman alımı ile kamuoyunda yanlış bilgilendirme yapıldığını savunarak açıklama yaptı.

TPAO’da istihdam edilecek  kişi sayısının yanlış bilindiği belirtilen açıklamada,  “Öncelikle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından istihdam edilecek olan eleman sayısı, bazı basın kuruluşları tarafından ifade edildiği gibi 82 kişi değil 10 meslekte toplam 62 kişidir. Bu meslekler ve kontenjanları ise; Ekip Makinisti-Petrol 1, Elektrikçi (Genel) 1, Kimya Laboratuvarı Görevlisi 1, Elektrikçi (Genel) 10, Kule Operatörü-Petrol 13, Harita Teknisyeni 1, Bilgi İşlem Destek Elemanı 1, Petrol-Gaz Üretim Operatörü  23, Diğer Sondajcılar ve İlgili İşçiler 6 ve Sondaj İşçisi 5 kişi şeklindedir.” denildi.

İşçi alımları ile ilgili detaylı bilgilerin de paylaşıldığı açıklamada şu bilgilere yer verildi:  “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6. Maddesi gereği; Kamu Kurum ve Kuruluşları işçi ihtiyaçlarını, iş kolu, meslek pozisyonu, öğrenim, iş tecrübesi, ücret, sosyal yardımlar gibi ayrıntılarla yazılı veya elektronik ortamda işçinin çalıştırılacağı işyerinin bulunduğu yerdeki İŞKUR İl Müdürlüğü veya Şube Müdürlüğünden talep etmek ve gönderilenler arasından karşılamak zorundadır. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğünde yapılan alım bu şekilde gerçekleştirilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

“TPAO, Batman dışından işçi alacak” iddiasına yanıt
“Batmanlı hemşerilerimizin itiraz ettikleri hususun başvuru listelerinde olan kişilerin Batman doğumlu olmamasıdır.” denilen açıklamada, “Fakat yapılan talep ve ilgili Yönetmeliğin 9. Maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen; “Talebin ilanından itibaren, adaylara en az on günlük başvuru süresi tanınır. Kamu kurum ve kuruluşlarının işgücü taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınır.” gereğince başvurular alınmıştır. İl Müdürlüğümüz tarafından KPSS Puan sıralaması esas alınarak talep sayısının üç katı olarak belirlenen listede şahısların doğum yeri değil Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınmıştır. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğünce İl Müdürlüğümüze açılan açık iş taleplerine başvuruda bulunanların ikametgâhlarının hangi tarih itibariyle Batman Nüfus Müdürlüğüne getirildiği tespiti ise İl Müdürlüğümüzün görevleri arasında değildir.”denildi.

Adayların genel ve özel şartları
Açıklamada işçi adayların genel ve özel şartları ise şöyle paylaşıldı:  “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14. Maddesinde “Talepte bulunan kamu kurum ve kuruluşları, Kurum tarafından gönderilen listelerdeki adayların genel ve özel şartları taşıyıp taşımadığını, sınavdan önce inceler; başvuru sahiplerine ilişkin ispatlayıcı belgeleri saklar. Kamu kurum ve kuruluşları, durumu talep şartlarına uymayan adayları, isimleri ve belgeleriyle birlikte Kuruma ileterek, aynı sayıda ve aynı listeden, sıra gözetilerek bir defaya mahsus olmak üzere ek liste gönderilmesi talebinde bulunabilir’’ belirtildiği gibi başvuru sonucunda işe alım için sınava çağrılan kişi ve kişilerin beyan ettikleri belgeleri inceleme ve kabul etme, talebi açan kamu kurum ve kuruluşuna aittir. Konu ile ilgili diğer önemli husus ise talep başvuruları sadece İl Müdürlüğümüzde yapılmamakta talep yayınlandıktan sonra internet aracılığı ile kişisel başvuruda yapılabilmektedir.” (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir