• DOLAR 32.236
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2448.791
  • ...
2015 yılı umre kayıtları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - 2015 yılı umre kayıtlarının 21 Kasım 2014 Cuma günü itibariyle başladığı bildirildi. Bingöl İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada ise, umre kayıtlarının İl Müftülüğü Hac ve Umre Şubesi tarafından yapılacağı belirtildi.

Umre fiyatlarının, turlara göre bin 100 dolar ile bin 985 dolar arasında değiştiği ifade edilen açıklamada, “Ekonomik normal ve otel tip olmak üzere üç kategoriden oluşan umre turlarında ilk gidişler 26 Aralık’ta başlıyor. Geçen yıl Euro üzerinden yapılan ödemeler bu yıl dolar olarak ödenecektir.” denildi.

Açıklamada, başvuruyla ilgili olarak şu bilgilere yer verildi:
Umre ücretini bankaya yatırmayanların kayıtları ne müftülüklerce ne de internet ortamında alınmayacak.

Umreye gidecek olanlar kendileri, eş, çocuk veya diğer akrabaları için ücretlerini TC Kimlik numarasıyla birlikte ayrı ayrı yatırmaları gerekiyor.

Bankaya ücretini yatıran adaylar, kendilerine en yakın müftülüklere giderek veya http://hac.divanet.gov.tr adresinden internet ortamında kaydını yapabilecek.

Kayıtlarını internet ortamında yapacak adaylar, TC kimlik numaraları ile birlikte bankaya ücretini yatırdıkları her bir fert için ayrı ayrı kayıtlarını girecek.

İnternetten kaydını yaptıran umrecilerin, son müracaat tarihine kadar internet ortamında belirledikleri müftülüğe giderek akraba, mahrem ve yakınlık bağlantılarını mutlaka yaptırmaları gerekiyor.

Kayıtlarını yaptırdıktan sonra umre turlarında veya oda tercihlerinde değişiklik yapmak isteyenler, kayıt yaptırdıkları il veya ilçe müftülüğüne müracaat ederek bu değişiklikleri gerçekleştirebilecek.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir