• DOLAR 32.267
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2455.832
  • ...
SON DAKİKA
Ankara`da Tesettür Paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Daha önce Akdeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgelerinin değişik il ve ilçelerinden bir araya gelen 25 STK`nın oluşturmuş olduğu Tesettür Seferberliği Platformunun (TESSEP) içerisinde yer alan İkra Eğitim Der Ankara Şubesi "Tesettür ve Haya" adlı bir panel düzenledi. Panel, saat 20.00`de Abdullah Asilsoy hoca tarafından okunan Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından söz alan İkra Eğitim Der Başkanı Hüseyin İmir, TESSEP`in amacı, hedeflerini ve taleplerini içeren bir konuşma yaptı.

Daha sonra Grup Özlemden Selami Güneş ve ekibi tesettür ile ilgili hazırlamış oldukları ezgileri konuklarla paylaştı. Programa konuk olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlahiyatçı Yazar Mehmed Göktaş ise, tesettüre en güzel şekilde inanılması ve gereğinin yapılması gerektiğini söyledi.

Dört şeye iman edilmesi gerektiğini vurgulayan Göktaş hoca, o dört şeyi ise şöyle açıkladı:
Tesettüre can-ı gönülden ve yakinen inanmalıyız: Başörtüsünü moda amaçlı değil sırf Allah emrettiği için ve sünnete uygun bir şekilde takmalıyız.

Devletin Tanrı olmadığına kanaat getirmeliyiz: Nasıl ki insanlar kendi elleri ile şirket veya kooperatif kurup bunları bir şekilde idare ediyorsa, devlette aynı şekilde bu şirket ve kooperatiflerin sadece birazcık büyütülmüş şeklidir. O yüzden devletin bu şekilde tanrılık taslayamayacağını anlamalıyız.

Devletin Tanrı olmadığını ispat etmemiz gerektiğine inanmalıyız: Çocuklarımızın bize ait olduğuna, asla ve asla devlete ve rejime ait olmadıklarına inanmalıyız

Bu örtünme mücadelesinin zaferle sonuçlanacağına inanmalıyız: Başörtüsünün sadece üniversitelerde serbest olmayacağını, ilköğretim okullarında ve bütün kamu ve resmi kuruluşlarda serbest olacağına inanmalıyız ve inşallah bunu da en yakın zamanda göreceğiz.

Program Göktaş Hocanın konuşmasından sonra sahne alan Grup Özlemin seslendirdiği olduğu ezgiler ve yapılan dua ile son buldu.


Hafzullah Sevim - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir