• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
`Aile Eğitim Programı` Muhtarlara tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, ‘Aile Eğitim Programı’ çalışmalarına devam ediyor. Muhtarlara yönelik düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, Müdür Yardımcısı Fatih Bingölbalı, merkez ve ilçelerden gelen köy muhtarları katıldı.

Hamdullah Karasu yapılan toplantıda ileriye yönelik, kurum olarak yapmayı planladıkları eğitim programları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Yaklaşık 2 ay içerisinde toplam 30 okulda gerçekleştirilmesi planlanan ‘Okul ve Aile’, ‘Etkili ve Yetkin Ebeveynlik’ ve ‘Aile İçi İletişim Becerileri’ ile ilgili seminerlerin de verileceğini ifade eden Karasu, özellikle muhtarlardan destek beklediklerini belirtti.

Kurum bünyesinde psikolojik destek birimi oluşturduklarının altını çizen Karasu;  “Önümüzdeki 2 ayda toplam 30 okulda seminerler verilecektir. Eğitimlere ailelerin katılımının arttırılması konusunda muhtarlarımızdan destek bekliyoruz.  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`nün çalışmaları konusunda da muhtarlar bilgilendirilmiştir. Kurum bünyesinde çalışan psikologlar ile Psikolojik Destek Birimi oluşturulduk ve mahallelerde psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğu düşünülen vatandaşların, özellikle aile ilişkileri, evlilik, çocuk eğitimi konularında sıkıntı yaşayan kadınların kurumumuza yönlendirilmesini istiyoruz.” dedi.

Randevu sistemi ile danışmanlık yapılacağı konusunda muhtarların vatandaşı bilgilendirmesini isteyen Karasu, geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir