• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Alimler ve Medreseler Birliği 8. İstişare toplantısını gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Merkezi Diyarbakır’da bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD), birçok âlim ve müderrisin katılımıyla bugün 8. İstişare toplantısını gerçekleştirdi.

İTTİHAD’ın bu ayki toplantısında ağırlıklı olarak  6-8 Ekim’de PKK çeteleri tarafından, mütedeyyin insanlar yönelik  vahşice saldırıları ele alınarak, dindar insanlara, saldırıların yeni olmadığını, bunun eskiden beridir süregelen bir husus olduğu üzerinde duruldu.

Meselenin partiler ya da dernekler arası rekabet veya çekişmeden ibaret olmadığı, bunun bir hak-batıl mücadelesi olduğunu dile getiren bölge âlimleri, bu zulme karşı inisiyatif sahibi herkesin, her kesimin biran önce harekete geçip atılması gereken tüm adımları biran önce alması gerektiğini dile getirdiler.

Bölgedeki dindarların yıllardan beridir Marksist, Leninist ideoloji sahiplerinin hedefi haline getirildiğinin ifade edildiği İTTİHAD’ın istişare toplantısında, tüm âlim, şeyh ve vicdan sahibi kanaat önderlerinin bu saldırılara karşı gerekli tepkileri göstermelerinin, dini bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken âlimler, Tevbe Suresinin 77. Ayetinde geçen “Mü`min erkekler ve mü`min kadınlar birbirlerinin dostlarıdırlar. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar” ayeti ile, Enfal Suresinin 73. Ayetinde geçen “Kâfirler birbirlerinin dostlarıdırlar.” Ayetinin izahının ancak, Müslümanların birbirlerine karşı destek olmasıyla olacağı üzerinde ısrarla duruldu.

Son olarak bu saldırıların sadece bölgedeki etkin camialarla sınırlı kalmayacağını, sonrasında bu zulme sessiz kalanları da içerisine alacağını söyleyen birliğe üye âlimler, katliamı gerçekleştirenlerle ilgili bunca delilin bulunmasına rağmen,  katillerin hala tutuklanmamalarının hayret verici olduğunu ifade ettiler.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir