• DOLAR 32.556
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2443.822
  • ...
Kadın girişimciler bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Diyarbakır Ticaret Borsasının desteklediği TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulunun düzenlediği bilgilendirme toplantısında Girişimci kadınlara yönelik Karacadağ Kalkınma Ajansı ile KOSGEB hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Diyarbakır Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Kadın Girişimcilerin Karacadağ Kalkınma Ajansından faydalanmaları gerektiğini belirten Karakoyun Kalkınma Ajansları, bölgesel gelişme ve kalkınmayı gerçekleştirmede “yerelliği” ve “iyi yönetişimi” esas alan yeni bir model sunmaktadır.” dedi.

Kalkınma Ajanslarının temel kuruluş gerekçesinin bölgesel gelişme politikalarını yerel bazda uygulayacak kurumsal bir mekanizmanın geliştirilmesi olduğunu anlatan Dr. İlhan Karakoyun Kalkınma Ajanslarının kuruluş amaçları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Karacadağ Kalkınma Ajansının, bütün kalkınma ajansları için belirlenen temel kuruluş amacına ulaşma yolunda, kurumsallaşmasını hızlı bir şekilde tamamladığını da anlatan Karakoyun “Ajansımız çok kısa süre zarfında, bölgesel planlama, programlama, koordinasyon, program yönetme, izleme değerlendirme, yatırım destek ve tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirmeye başlamıştır.  Ajansımıza bağlı olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofisleri, hem bölgemizin iş ve yatırım olanaklarının tanıtımını yapmakta, hem yatırımcılara “ücretsiz” danışma hizmeti vermekte, hem de yatırımcıların önündeki “bürokratik engelleri” asgari düzeye indirmeye çalışmaktadır. ’’şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir