• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Gaziantep Rehber Der'den İsrail'e telin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Eğitim Rehberlik Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (Rehber Der), siyonist İsrail tarafından Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan saldırıları yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.  

Rehber Der Başkanı Mustafa Kaya’nın okuduğu basın açıklamasında,“1967’den bu yana terör devleti İsrail, Mescid-i Aksa’mıza ilk defa bu kadar alçakça bir saldırı gerçekleştirmiştir. Mescid-i Aksa’nın içerisine kanlı postalları ile girip, aynı kirli postalları ile Kıble Camii’nin içerisine girerek Mushafları yere atıp üzerlerinde tepindiler. Minbere zarar verdiler. Mescid-i Aksa`nın çevresinde Müslümanları Mescid’in içerisine almayan satılmış ruhlu terör grupları ise Müslüman kardeşlerimizin üzerlerine plastik mermi ve gaz bombaları atarak 27 kardeşimizi yaralamışlardır. Terör devleti İsrail’in Müslümanların kırmızı çizgisi olan Mescid-i Aksa`ya gerçekleştirdiği bu alçakça saldırı cesaretini başta BM, NATO ve ABD olmak üzere AB’den almaktadır. Bununla birlikte İslam coğrafyasının parçalanmışlığı ve başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin batı il olan ilişkileri de Terör devletini cesaretlendiren diğer unsurlardır.”ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda,“Bizler buradan sesleniyoruz. Ey Filistin, ey Kudüs ve ey etrafı mübarek kılınmış nazlı Aksa, yalnız değilsiniz. Ey İsrail, inşallah çok yakında nasıl bir inkılâba uğrayarak devrileceğini göreceksin. Bu anlamda Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenleyeceği, “Mescid-i Aksa`ya Sahip Çık" isimli kitlesel basın açıklamasına Rehber Der olarak destek vereceğimizi belirtiriz. Ayrıca basın açıklamasına halkımızı davet ediyoruz.”denildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir