• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Gaziantep'te yer altı içme suyu bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Kuraklık nedeniyle artan su sıkıntısının önüne geçmek için yapılan çalışmalar sonucunda Şahinbey İlçesi Bekişli Mahallesinde, (köy) yeraltı içme suyu bulundu. Bulunan içme suyunun çevredeki mahallelerin içme suyu ihtiyacını karşılayacağı belirtildi.


 

Gaski Yeraltı Suları Şubesi tarafından tamamlanan sondaj çalışmasını, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Genel Müdür Yardımcısı Fatih Budak ve Yatırımlar-İnşaat Daire Başkanı Sait Torun ile birlikte yerinde inceledi.


 

Gaski Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler yaptığı açıklamada, Bekişli Köyü’nün içme suyunun tamamlandığını ve hafta başından itibaren köyün suyu kullanmaya başlayacağını belirtti. 3 günlük bir çalışma neticesinde köyün ihtiyacı olan içme suyunun şebekeye verileceğini ifade eden Sönmezler, daha önce köye 2 tanker ile içme suyu desteği verildiğini aktardı. Şimdi yeni bulunan su ile 500 nüfuslu Bekişli Köyü’nün içme suyu sorunun ortadan kalktığını belirtti.


 

Bekişli Muhtarı Mehmet Köyü de, “Yaklaşık 3 aydan bu yana sıkıntısı çekiyorduk. Köyümüzde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık aktif. Bu açıdan su konusunda sıkıntımız çoktu. Şimdi dünyalar kadar sevindik.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir