• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
"Sorunlarımızı iletecek yetkili bulamıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Bingöl’de yeni kurulan İçmeler Mahallesi’nde; sağlık ocağı, taziye evi ve Kur’an Kursu gibi sosyal ve kültürel tesislerin bulunmadığını belirten İçmeler Mahalle muhtarı Felemez Aytar, sorunlarını iletecek yetkili bulamadığını ifade etti.

 “Vali beyden randevu istedik, bir türlü görüşemedik”

Mahallelerinin en önemli ihtiyacının sağlık ocağı olduğuna dikkat çeken muhtar Aytar, “En önemli sorunlarımızın başında sağlık ocağının olmaması geliyor. Bu konuda mahalleli sıkıntı yaşıyor. Mahallemizde bulunan sosyal tesisler binası boş durumdadır. Bu bina hazine mallıdır. Daha önce bir süre okuma salonu olarak kullanıldı. Buranın sağlık ocağı olmasını istiyoruz. Konuyla ilgili Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğüne dilekçe verdik, sonucunu bekliyoruz. Yine bu konuda valiliğimizden yardım talep ediyoruz. Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan’la görüşmek için 2-3 kez randevu istedik. Şuana kadar bize cevap verilmedi. Söz konusu sorunlarımız çözülmeyecek cinsten sorunlar da değildir.”dedi.

“Mahallemizin aile hekimi, kazan dairesinin olduğu sağlıksız yerde hizmet veriyor”

Aytar ifadelerinin devamında şuanda mahallelerinin sağlık ocağı olarak kullandığı binanın kazan dairesi ile içice olduğunu belirterek, “Bir aile hekimi ve bir hemşire bu binanın kazan dairesiyle içice olduğu yerde hizmet veriyorlar. Burası da sağlıksız ve sağlık kullarına aykırı bir yerdir. Mahalle olarak bu sağlıksız yerde sağlık hizmetinin verilmesine karşıyız. Şuanda mahallemizde devlete ait boş ve daha büyük bir yerimiz var. Aile hekimliğimizi oraya taşımak istiyoruz. Yetkililere defalarca buranın sağlık ocağı olması için başvurduk ama ilgilenen yok.”siteminde bulundu.

“Sağlıksız yerde sağlık hizmeti olur mu?”

 “Bu gördüğünüz bina, mahallemizde devlete ait boş bir binadır. Burasını mahalle olarak sağlık ocağı yâda aile hâkimliği olarak kullanmak istiyoruz.” diyen Aytar daha sonra şöyle devam etti: “Yakın zamanda mahallemizin nüfusu 8-10 bine çıkacak. Böyle bir mahalleye sağlık ocağı ve en azından da 2 doktor atanması gerekiyor.  Şuan aile hekimi doktor arkadaş ve hemşire kazan dairesiyle içice olan bir yerde hizmet veriyor. Biz hangi çağda yaşıyoruz. Mahalle olarak bu binaya sağlık ocağımızı taşımak istiyoruz. Bu talebi yetkililere defalarca ilettik.  Eğer bir çözüm bulunmazsa bu binanın kapısını kendi imkânlarımızla açarak burayı sağlık ocağı olarak hizmete açacağız. Bu konuda Halk sağlığı müdürlüğüne defalarca gidip görüştük. İl valiliğiyle bu konuyu görüşmek için randevu istedim bir türlü randevu alamıyorum. Bir mahalle muhtarı olarak sorunlarımızı konuşacak yetkili bulamıyoruz. Buna bir anlam veremedim.”

“Kazaları önlemek için yapılan kavşağın standartlara göre yapılmadı”

Mahallelerinin  giriş yolunda kazaları önlemek için yapılan kavşağın yanlış yapıldığını iddia eden Muhtar Aytar daha sonra, “Bu gördüğünüz yol İçmeler mahallesine giden yoldur. Burada birçok kaza olduğu için yeni bir kavşak yapıldı. Yeni yapılan bu kavşak, düzgün yapılmamış. Kazaların olmaması için yapılan bu yeni kavşağın randıman vermeyeceğini düşünüyoruz. Kavşağa benzer bir tarafı yok. Bu kavşağa giren sürücü doğrudan tarlaya girer. Yani yanlış yapılmış. Bu kavşağı yapan karayolları müdürlüğünün gelip tekrar, düzgün bir şekilde yapması gerekiyor. Aksi takdir kazalar olmaya devam eder. Bu yolu bilmeyen biri gece karanlıkta bu yolla girerse kaza yapar.”ifadelerini kullandı.

“Belediye, ekmek dağıtılması ile ilgili yeni bir düzenleme yapacak”

Bingöl Belediyesinin merkezde bütün mahallelerde bulunan dar gelirli ailelere ekmek yardımı yaptığını belirten Aytar, “Belediye, ekmekleri mahallelerde bulunan fakirlere götürüp dağıtıyor. Belediye, İçmeler Mahallesi hariç her mahalleye ekmek götürüyor. Bu güzel bir hizmettir. Takdir ediyoruz. Bizim mahallemizde bulunan dar gelirli aileler bu ekmeği almak için mecburen çarşı merkezine gitmek zorunda kalıyor. Her aileye 4 adet ekmek veriliyor. Bu aileler 4 ekmeği almak için 3 TL yol parasını vererek çarşıya gidip geliyor.  Bizim mahalle hariç, belediye her mahallenin dar gelirli ailelere verdiği ekmeği mahallelerine götürüp teslim ediyor. Bu sıkıntıyı Belediyeye bildirmemize rağmen bu mağdur insanların ekmeğini mahalleye getirip vermiyorlar. Belediyenin bir an önce bu insanların mağduriyetini gidermesini istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Mahallelerde bulunan dar gelirli ailelere ekmek dağıtılması konusunda yapılan şikâyetler üzerine görüştüğümüz belediye yetkilileri ise, konu hakkında açıklamada bulunarak, mahallelerde bulunan dar gelirli ailelere ekmek dağıtılması ile ilgili yeni bir düzenleme yapacaklarını söylediler. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir