• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Üniversite öğrencilerinden ulaşım protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, Muş Belediyesi önünde toplanarak yaşanan ulaşım sıkıntısını protesto ettiler. Ulaşım sorunu nedeniyle aylardan beri yaptıkları tüm yazışma ve görüşmelere rağmen sorunun bir türlü giderilmediğini söyleyen öğrenciler, uzun süre oturma eylemi yaptılar.

Öğrenciler, Muş Alparslan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu yerleşkesinden kampuse gitmek için 2 otobüs değiştirdiklerini belirterek, bunun kendileri için sıkıntı oluşturduğunu söylediler.

Öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında; “2014’ün güz dönemi itibariyle düzenlenen yeni şekliyle biz erkek öğrenciler, merkezden 7 kilometre, üniversiteye ise 15 kilometre uzaklıktaki Muş Bingöl kara yolu üzerindeki KYK yurduna aktarıldık. Bizim buraya taşınmamızdan dolayı bir dizi sıkıntı baş göstermiş bulunmaktadır. Aynı zamanda Güzeltepe köyü sınırları içerisinde yer alan Müştak Baba KYK Kız Yurdunda kalan kız öğrencilerin de aynı sıkıntılardan muzdarip oldukları göz önündedir. Başlıca soranlarımızdan olan, öğrencilerin kampüse gidip gelmelerinde, günde gidiş gelişli 4 araç değiştirmek zorunda kalışımızdır. Sabah saat altı da uyanmamıza rağmen sekiz derslerine yetişemiyoruz. Bin bir zorlukla üniversiteye vardığımızda ise ders hocaları bizi derse almamaktalar. Bu hususta, bizlerin mağduriyetine sebebiyet veren, sorunun çözümünde rol alması gereken yerel yönetimler, bizim eğitimimizin bitmesiyle, yani eğitimimizden feragat etmemizle sonuçlandığında bizlere nasıl bir destekte bulunacaklarını merak ediyoruz. Ki bu durum bazı arkadaşlarımızı, üniversiteyi bırakma derecesine getirtmiştir. Yaşadığımız bu mağduriyeti defalarca Valilik ve Belediye yetkilileri ile görüştük. Her seferinde bu görüşmelerimiz cevapsız ve sonuçsuz kalmıştır.” denildi.

Öğrenciler sorunun çözümü için yetkililerden Muş Meslek Yüksek Okulundan kampus yerleşkesine ve kampus yerleşkesinden Meslek Yüksek Okuluna (çiftliğe) direk araç tahsis edilmesi, araç ücretlerinin makul bir seviyeye çekilmesi ve Üniversitenin fakülteleri ve KYK öğrenci yurtları arasında düzenli sefer yapan, ring seferlerinin düzenlenmesi talebinde bulundular.

Yapılan basın açıklamasından sonra Muş Belediyesi önünde bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldılar. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir