• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
"Gün Mescid-i Aksa`ya sahip çıkma günüdür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılara sert tepki gösteren Rahmet Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Rahmet Der), “israil askerlerinin necis postallarıyla mukaddes Aksa`ya girmesi kabul edilemez.”diyerek tüm Müslümanları Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya davet etti.

“Mescid-i Aksa, İslam ümmetinin mahremi ve kırmızı çizgisidir”
Gaziantep Rahmet Der Başkan Yardımcısı Abdulhakim Övet tarafından okunan basın açıklamasında, “Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa`nın ibadete kapatılması, ancak terör devleti İsrail`in yapabileceği bir alçaklıktır. Son Gazze saldırısında da görüldüğü gibi İsrail azılı bir terör çetesi olduğunu ortaya koymuştur. Son yaşanan saldırıda İsrail askerlerinin necis postallarıyla mukaddes Aksa`ya girmesi, dünya Müslümanlarının kabul edebileceği, sineye çekebileceği bir şey değildir. İsrail bilerek ve kasıtlı olarak bu alçaklığı yapmaktadır. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, İslam ümmetinin mahremi ve kırmızı çizgisidir. Bu gün ayağa kalkılmayacaksa ne zaman ayağa kalkacağız. İslami değerlerimiz daha ne zaman kadar ayaklar altına alınacak. Gün Mescid-i Aksa`ya sahip çıkma günüdür. Tüm Müslümanları Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya davet ediyoruz.”denildi.

Açıklamanın sonunda, “Rahmet Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Siyonist İsrail’in yapmış olduğu bu alçaklığı şiddetle kınıyoruz. Peygamber Sevdalıları Platformu’nun 14 Kasım 2014 Cuma günü Hüseyin Paşa Camisi’nde kılınacak namaz sonrasında düzenleyeceği “Mescid-i Aksa’ya Sahip Çık” adlı basın açıklamasına üye ve gönüllerimizle katılacağımızı kamuoyuna duyururuz.”ifadelerine yer verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir