• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
Midyat' ta 'İslami şahsiyet ve akademik başarı' konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat’ ta faaliyet gösteren Secde Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Kocatepe Ortaokulu konferans salonunda, ‘İslami şahsiyet ve akademik başarı’ konulu bir konferans düzenledi.

Secde Derneği Başkanı Abdurrahim Kaplan, konferans öncesi yaptığı konuşmasında, "Ümmet olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Evet, Müslümanlar olarak bugün zor durumda olabiliriz. zulme, haksızlığa maruz kalmış olabiliriz. Müslüman olduğunu iddia eden Esed, Sisi, gibi zalimler tarafından Müslümanlar katledilip yerlerinden yurtlarından hürriyetlerinden mahrum ediliyor olabilir. Ancak Biz asla ümitsizliğe düşmeyeceğiz, zalimlere asla boyun eğmeyeceğiz, yardımımızı Allah’tan isteyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasından sonra, Artuklu Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Akın, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Akın, İslami şahsiyetlerin, başarıları, şahsiyetleri ve ahlaki yapılarını konu alan bir konuşma yaptı.

Medeniyetin bir boyutunda İslam medeniyeti, bir boyutunda batı medeniyeti olduğunu belirten Akın, İslam medeniyetinin içerisinde alt kültürlerin farklılıkların çatışmasına dönük bir gayret olduğunu bunun da önüne imam hatiplerin geçeceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından konferans sona erdi.  (Adnan Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir