• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Türkiye'nin mozaik mirası Gaziantep'te konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının işbirliğiyle “Avrupa Miras Günleri” paneli düzenlendi.

Zeugma Mozaik Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bozdemir ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Turizm Uzmanı Seda Duzcu’nun Avrupa Miras Günleri’nin tarihçesi ve amacı hakkında yaptığı sunumun ardından panele geçildi.

Zeugma Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay’ın oturum başkanlığını yaptığı etkinlikte, Kültür Bakanlığı Arkeolog Dr. Şehnaz Eraslan, “Antik Dönem Mozaiklerindeki Mitolojik Tasvirlerden Örnekler”, Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Hatice Pamir, “Antik Dönem-Antakya Mozaikleri”, Dr. Işıl Işıklıkaya, “Antik Dönem-Perge Mozaikleri”,Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeloloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Türkiye’deki Mozaik Çalışmaları” ve Zeugma Mozaik Müzesi’nde Arkeolog Abdülkadir Fıstıkçı, “Gaziantep’te Mozaik ve Mozaik Müzesi” konularında sunum yaptı.

Geçmişten günümüze “mozaik mirasımız” sergisi
Öte yandan panel kapsamında, “Geçmişten Günümüze Mozaik Mirasımız” sergisi açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi kursiyerleri ve Uluslararası Mozaik Sanatçıları Derneğinin hazırladığı eserler, Onat Kutlar Salonu, Bayazhan Kent Müzesi ve SANKO Park Alışveriş Merkezi’nde sergilendi.

Yaklaşık 50 mozaik sanatçısının katılımıyla yetişkinlere yönelik atölyeler düzenlenen panel çerçevesinde, ayrıca il dışında gelen mikro mozaik ve cam mozaik sanatçıları, mozaik kursu kursiyerlerine yönelik ileri tekniklerin sunumlarını yaptıkları atölyeler gerçekleştirdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir