• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Mescidi Aksa ayaklar altında, NTV`de Sinagog hayranlığı!..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İsrail askerlerinin Mescidi Aksa`yı ayaklar altına aldığı ve İslam Dünyasında büyük tepkiyle karşılandığı bugünlerde NTV`de yayınlanan "Paha Biçilemez İstanbul" isimli programda İstanbul Kuzguncuk`ta bir Sinagog`un tanıtılması tepkilere sebep oldu.

Milli Gazete`yi arayan vatandaşlar, "Böyle bir zamanda böyle bir program yapılır mı? NTV yönetimi ne yapmak istiyor? Böyle bir dönemde daha bir hassasiyet göstermek gerekmez mi? İsrail askerleri, Müslümanların ilk kıblegahı olan Mescidi aksaya postallarıyla giriyor ve kutsalı çiğnerken Sinagogları ve Yahudileri sempatik gösteren bu türden programlar doğru değil..." tepkisini dile getirdi.

Programın tanıtım metninde şu satırlar dikkat çekiyor: "Saffet Emre Tonguç, nostaljik semtleri, tarihi eserleri, ibadethaneleri ve muhteşem yalılarıyla eski İstanbul`un kapılarını aralayan Boğaz`ı, hem karadan hem denizden fethediyor. Geçmişi üç imparatorluk barındıran, 8 bin yıllık tarihe sahip, iki kıta üzerine kurulu ve içinden deniz geçen İstanbul`un sırları bu programda televizyon izleyicisiyle buluşuyor. Saffet Emre Tonguç, bazen bir Osmanlı sarayında, bazen bir Bizans manastırında dolaşacak.Kimi zaman Mimar Sinan’ın, kimi zaman Raimondo d’Aronco gibi Avrupalı mimarların eserlerini keşfedecek. Yenikapı Batığı’nda çıkan eserleri inceleyip, Fatih Camii’nde mevlite, Fener Rum Patrikhanesi’nde ayine katılıp, şehrin insanlarıyla konuşacak, onlardan aldığı ipuçlarıyla yeni ufuklara yelken açacak."

milligazete.com.tr

Bu haberler de ilginizi çekebilir