• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Aşı ve küpeleme çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, küçükbaş hayvanlarda aşı ve küpeleme ile büyükbaş hayvanlarda ise aşı çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 

Bu sezon şuanda küçükbaş hayvanlarda aşı ve küpeleme çalışmalarının yapıldığını açıklayan İl Müdürü Nurettin Kiyas, “Köylerde aşı ve küpe çalışmalarımızı devam ediyor. 1-2 gün öncesinden köy muhtarını arayarak köye geleceğimizi muhtarlarımıza bildirmekteyiz. Muhtarlarımız da o çerçevede köylülere bilgi vermektedir. Köylerden özellikle istirhamımız köye gelen elemanlarımıza yardımcı olunması, yardımcı olundukları takdirde günlük küpelenen ve aşılanan hayvan sayısı çok daha fazla olmaktadır.” Dedi.

“Sonbahar Şap aşısı mutlaka yapılmalıdır”

Yetiştiricilerin Sonbahar Şap aşısını mutlaka yaptırmaları gerektiğine değinen Kiyas, “Yine sığırlarda görülen Nodüler Ekzantemi (LSD) hastalığı için ilimizde aşılama çalışmaları devam etmektedir. Büyükbaş hayvan yetiştiricilerin mağdur olmaması için bu hastalığa karşı koruyucu önlem için sığırlara çiçek aşısı mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Büyükbaş hayvanlar için Şap aşısı, 01.09.2014 tarihinde başlanmış 31.10.2014 tarihinde bitirilmesi planlanan aşı 21.11.2014 tarihine kadar da uzatıldı. Bu süreye kadar da Sonbahar Şap aşısını vatandaşlarımızın yapması gerekir.” ifadelerini kullandı.(Veysi Rüzgar-İLKHA)       

Bu haberler de ilginizi çekebilir