• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
HÜDA-PAR'dan şehit ailelerine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, PKK/HDP yandaşlarının Kobani bahanesiyle vahşice katlettiği şehitlerin ailelerini ziyaret ederek acılarına ortak oldu.

Kobani bahanesiyle sokakları savaş alanına çeviren ve mütedeyyin insanları hedef haline getiren PKK/HDP yandaşlarının yaptığı vahşet gündemdeki tazeliğini koruyor.

HÜDA-PAR Diyarbakır eski İl Başkanı Vedat Turgut ve beraberindeki heyet, şehit ailelerini tek tek gezerek onların sıkıntılarını dinledi.

“Kâbe’de dualar ederek Yüce Allah’a şikâyet ettik”

Kurban Bayramında Hac görevini ifa ettiği için aileleri bundan dolayı geç ziyaret ettiğini belirten Turgut, “Biz Kâbe’de şehadet haberlerini aldık. Kâbe’de aziz şehitlerimiz için Cenaze namazı ve toplu halde dualar ettik. Peygamber Efendimizin yaşadığı ve büyük sıkıntılar çektiği yerlerde şehadet kelimesinin ne demek olduğunu daha iyi anladık. Şehit olan kardeşlerimizin bu mazlumiyetini bizzat Kâbe’de dualar ederek Yüce Allah’a şikâyet ettik. Kâbe’de şehitlere rahmet zalim katillerine de lanetler getirdik. Türkiye’nin her tarafından insanlar bize başsağlığı dileyerek acımıza ortak oldular. Bölge halkının özellikle İslami Camiaların çektiği sıkıntıları daha iyi anladılar. Allah şehitlerimizin şehadetlerini kabul etsin ve bizleri onların yolundan ayırmasın.” ifadelerini kullandı.

“Selahattin Demirtaş hem suçlu hem güçlü”

HÜDA-PAR’ın kendilerine yaptığı bu ziyaretten oldukça memnun kaldıklarını ve mazlumların hamisi olan HÜDA-PAR’a teşekkür ettiklerini belirten Şehit Hasan Gökgüz’ün babası Mehmet Gökgüz, “Ben oğlum Hasan’ı bu yolda şehit verdim ama yüzlerce Hasan kazandım. Şehitlerin kanları çok bereketli oldu. Türkiye’nin her tarafından insanlar beni arayıp acıma ortak oldular. Her kesimden insanlar bölgedeki Müslümanların çektiği acılara bizzat şahit oldular. Basın ve Yayın’dan birçok insan benimle röportajlar yaparak sesimizi duyurmaya çalıştılar.” diyerek acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.

“Herkes şahit ki o halkı sokağa çağırdı”

Halkı sokağa çağırdıktan sonra olayların çıkmasına zemin hazırlayan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da tepki gösteren Baba Gökgöz, Selahattin Demirtaş’ın kendisinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Gökgöz, “Oğlum ve arkadaşlarının şehit olmasına neden olan Selahattin Demirtaş’ta çıktığı televizyon kanalında benden şikâyetçi olacağını söylemiş. Olaylarda hiçbir suçu olmadığını ve mağdur olduğunu belirtmiş. Herkes şahit ki o halkı sokağa çağırdı ve oğlumun katledilmesine vesile oldu.” diyerek Selahattin Demirtaş’a tepki gösterdi.

HÜDA-PAR heyeti daha sonra Şehit Riyad Güneş, Şehit Yasin Börü ve Şehit Hüseyin Dakak’ın da ailelerini ziyaret ederek acılarına ortak oldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir