• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Teleferikle 4 ayda 450 bin yolcu taşındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Haziran ayının başında hizmete alınan teleferikle 4 ayda 450 bin yolcu taşındı. Yılda 350 bin olarak konulan yolcu hedefinin 4 ayda 150 bin aşıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İnşallah kalan hat da Ocak ayına kadar tamamlanacak ve teleferik oteller bölgesine uzatılmış olacak” dedi.

Başkan Altepe, “Teleferiğin Bursa’ya ne kadar katkı sağladığı, ortaya çıkan rakamlarla da ispatlanmış oldu. Gelen yolcuların yüzde 80’i, başta Araplar olmak üzere yabancı turistler. Bu da turizm yatırımlarının kentimiz açısından önemini ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.


Başkan Altepe; teleferiğin en geç yılbaşına kadar oteller bölgesine uzayacağını da açıkladı. Teferrüç-Sarıaalan hattının yenilendiğini ve 7 Haziran 2014 tarihinden bu yana hizmet verdiğini belirten Başkan Altepe, Sarıaalan-Oteller Bölgesi hattının da en geç yılbaşına kadar hizmete sokulacağını ifade etti.

Başkan Altepe, basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ’da yapılacak muhtemel çalışmalara da değindi. Uludağ’la ilgili yetki karmaşasının 7 Kasım 2014 tarihinde Bursa’ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’yla görüşülerek çözülmesini umut ettiklerini söyleyen Başkan Altepe, “Şimdiden sonra Oteller Bölgesi, Kadıyayla ve Sarıalan bölgeleriyle birlikte aktivite merkezi olacak.”dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir