• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Organ bağışlayan ile bağışlanan aileler bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Osmaniye’de yaşayan Recep Tektaş’ın 4 yaşındaki kızı Ebrar Tektaş, geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşirken, ailesi Ebrar’ın iki böbreği ile karaciğerini organ bekleyen üç hastaya bağışladı. Karaciğer nakledilerek sağlığına kavuşan Fatma Viyan Şendur ve ailesi, organlarıyla üç kişiye can olan Ebrar’ın babası ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’un makamında bir araya geldi.

Duygulu anlar yaşanan buluşmada konuşan Rektör Coşkun, “Bağışta bulunan aileyi duyarlılıklarından dolayı kutlarım. Ebrar, artık cennette bir melek. Ama o cennete giderken bu masum yavru ile iki insanın hayatını da kurtardı. Onlara can oldu. Bir yanda acı, diğer yanda mutluluk. Burada bağışta bulunan ailenin duyarlılığı gerçekten takdire şayan. Çünkü bu yaşlardaki hastalara organ bulmak çok zor. Fatma artık iki ailenin de çocuğu. Kaybettiğimiz yavrumuz zaten cennette, ailesine, anne babasına da şefaatçi olacaktır. İki ailenin dostluğunun bundan sonra da devam edeceğini biliyorum.” dedi.

Evlat acısını hiçbir şeyin dindiremeyeceğini belirten Recep Tektaş ise, yavrusundan alınan organlarla üç kişinin sağlıklarına kavuşmasının tek tesellisi olduğunu belirtti. Daha sonra, kızının karaciğeriyle yaşama sarılan Fatma’ya sarılan Tektaş, “Fatma’yı koklayınca, onda yavrumun, Ebrar’ın kokusunu alıyorum.” dedi. Kendisine ikram edilen çikolataları da Fatma’ya veren acılı baba, cep telefonundaki ölen kızının fotoğrafını göstererek, “Ebrar ile Fatma’nın gözleri ve saçı birbirine çok benziyor. Benim kızımı Rabbim aldı ama üç kişiye şifa verdi. Üç kişiye bayram ettirdi. Evlat acısı farklı bir acı. Huzurluyum, kalbim rahat, ferah hissediyorum.”dedi.

Kızları Fatma Viyan’ın doğuştan karaciğer yetmezliği nedeniyle sürekli kaşındığını, gece uyuyamadığını ve durumunun giderek kötüleştiğini belirten baba Orhan Şendur ve anne Emine Şendur ise, “Bu aileyle artık kardeşiz. Onlara ne kadar dua etsek azdır. Ve dostluğumuz yeni başladı. Ölünceye kadar devam edecek. Allah onlardan razı olsun. Fatma artık onların da çocuğudur.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir