• DOLAR 32.593
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.184
  • ...
Arkadaşlarımın ölüm çığlıklarını duydum!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 HDP/PKK çeteleri, IŞİD’in Kobani’ye girmesini bahane ederek yurt genelinde terör estirdi. 37 kişinin hayatını kaybettiği şiddet eylemlerinde, vahşice işlenen cinayetler, korku filmlerini aratmadı. Diyarbakır’da yoksullara kurban eti dağıtmak için bayram günü yollara düşen ve PKK tarafından esir alınarak, işkence edilip, katledilen 4 gencin yanından sağ kurtulan 18 yaşındaki Yusuf Er, yaşadığı o dehşet anlarını gazetemize anlattı.

“ELİMİZDEKİ ETLERİ BIRAKMADAN ONLARDAN KAÇTIK”

PKK’lı çeteler tarafından korkunç saldırıya maruz kalan ve sağ kurtulan 18 yaşındaki Yusuf Er, şunları söyledi;

“Kurban Bayramı’nın 4. günü Diyarbakır’da Üçkuyu TOKİ mevkiindeki kurban kesim yerinde fakirlere dağıtılmak üzere hazırlanan kurban eti paketlerini alarak iskân evlerine gittik. O sırada bir grup PKK’lı tarafından çevremiz sarıldı.”

Ellerinde pompalı tüfek, tabanca, satır ve sopalar olan saldırgan grubun, kendilerine ‘Siz IŞİD’çi misiniz?’ sorusuyla karşı karşıya kaldığını anlatan Er, “Bizim üzerimize doğru yürümeye başlayınca, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Yasin Börü ve Riyad Güneş ile bir apartmana sığındık. Apartmanda bir kadın bizi evin kapısını açarak içeri aldı” dedi.

“MEĞER EVİNE SAKLANDIĞIMIZ ADAM DA PKK’LIYMIŞ!”

Evin içinde yarım saat süren soluklanmalarının ardından ev sahibin eve geldiğini söyleyen Er, “Ev sahibi bizi görünce bıçak çekerek dışarı çıkartmaya çalıştı. Meğer evine geldiğimiz kişi de PKK yandaşıymış. Çünkü bize ‘Siz IŞİD’çisiniz’ dedi. Ona IŞİD’le hiç bir alakamızın olmadığını, kurban eti dağıtırken saldırıya uğradığımızı anlattık. Derken bizim binaya girdiğimizi gören diğer grup da gelerek binanın kapısını kırdılar. ‘Kapıyı açma bizi öldürecekler’ şeklinde kendisini nerdeyse bir saat boyunca ikna etmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

“DİNAMİTLE EVİN KAPISINI UÇURACAKLARDI”

Evin içinde ne yapacaklarını düşünürken kapıya dayanan saldırganların ‘Dinamiti getirin, kapıyı uçuralım’ sözünü duyduk diyen Er, “O anda silahla birkaç el ateş ederek kapıyı açmaya çalıştılar ama kapı açılmadı. Adamdan rica ettik, ‘Sakin ol, gönder bunları, biz de çıkıp gidelim’ dedik. Ancak o esnada üst kattan birisi iple kendini bizim bulunduğumuz katın balkonuna sarkıtarak içeri girdi ve mutfaktan gelerek bize ateş etti. Hasan’ı vurdu. Onu odaya çektiler ben de tuvaletin bitişiğindeki dolabın arkasına geçtim. Orada bulduğum bir çekpas sopasını elime alarak kendimi korumaya çalıştım. Hemen yanı başımda bulunan sıvı sabun şişesini fırlatarak adamın elindeki silahı düşürttüm ama saldırgan hiç panik yapmadan ikinci silahını da çıkarttı. En sonunda ne olduysa bir anda boşluğumu yakaladı ve bana da ateş ederek elimden ve bacağımdan vurdu. Vurulunca tuvalete girdim ve kapıyı kilitledim” diye konuştu.

ONLARI LİNÇ ETMİŞLERİDİ

Korku dolu anları anlatmakta zorlanan Er, sözlerine şöyle devam etti: “Aşağı indiğimizde binanın önünde arkadaşlarımın cansız bedenlerini gördüm. İlk önce Hasan’ı gördüm yüz üstü yerde yatıyordu yukarıdan kafa üstü aşağı atmışlardı. Nerdeyse beyinleri betona yapışmıştı. Gözümden bir an olsun gitmedi o görüntüler… Sonra diğerlerini de gördüm hepsini linç ederek camdan aşağı atmışlardı. Bir anda bana yine sopalarla vurmaya başladılar. Aralarından sözü geçen bir adam ‘bırakın’ dedi ve bıraktılar. Ben ise yalpalayarak kaçarken arkamdan ateş etmeye başladılar iki-üç el sıktılar çok şükür denk gelmedi. Bir iki sokak sonra nefes alamaz oldum ve yere düştüm. Binadan bir adam çıktı. Az çok o can havliyle durumu anlattım ve telefonuyla babamı aradı ulaşamadık. Amcamı aradık, amcam tuzak olduğunu düşünmüş ama yine de geldi. Geldiğinde arabası kurşunlanmıştı. Oradan beni alarak, hastaneye götürdü” açıklamasında bulundu.

EVİNE SIĞINDIK TERÖRİSTLERİ İÇERİ ALDI

Yusuf Er; tuvalette saklandığı sırada ev sahibinin, dışarıdaki saldırganlara evin kapısını açarak içeri aldığını belirterek, şunları söyledi:

“Saldırganlar, içeri girerek arkadaşlarımı defalarca kurşunladılar. İçerden inanılmaz ölüm çığlıkları duymaya başladım. Saldırganların ellerinde silah, bıçak, keser, satır, balta gibi kesici aletler vardı. İçerde ‘vurun öldürün’ diye bağırarak küfür ediyorlardı. 10 dakika boyunca bu şekilde sesler geldi. İnanılmaz acı çekiyordum o anlar. Arkadaşlarımı balkondan attılar. Birden ilk içeri giren adam ‘yaralı bir kişi daha vardı tuvalete girmişti’ diye bağırdı ve direk tuvaletin kapısını kırdılar.”

KAFAMA BIÇAK SAPLADI

5-6 kişilik bir grubun ellerindeki bıçaklarla kendisine saldırdığını anlatan Er, “O sırada biri ‘durun öldürmeyin onu öyle bir hale sokalım ki ibret olsun’ dedi. Tuvaletten dışarı adımı atar atmaz birisi sırtıma bir bıçak daha salladı, ayağımı kaldırarak kendimi korumaya çalıştım ama satırla ayağımı kestiler. Başka biri sopayla vuruyordu, bir diğeri de kafama bıçak saplıyordu. Bıçağın ucunu kafama vurup çekiyordu. Her tarafımdan kan akıyordu” şeklinde konuştu.

Yeni akit

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir