• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Filistinli esirlerden açlık grevi sinyali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin’in Ramallah şehrinde, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklularla dayanışma gösterisi düzenlendi. Burada yapılan konuşmalarda idari tutukluluk uygulamasını protesto etmek için açlık grevine başlanabileceği belirtildi.

Ramallah kentindeki Kızılhaç binası önünde toplanan Filistinli aileler, uluslararası toplumundan ve insan hakları örgütlerinden, başta hasta tutuklular olmak üzere israil hapishanelerindeki Filistinlilerin tümünün serbest bırakılması için bir an önce "gerekli adımları" atmasını istedi.

Esir İşleri Yüksek Kurulu Koordinatörü Emin Şuman, burada yaptığı konuşmada, "israil hapishanelerindeki Filistinli esirler hemen her gün türlü hak ihlallerine maruz kalıyor. Hasta tutuklulara da gerekli müdahaleler yapılmıyor ve ölüme terk ediliyorlar" dedi.

Şuman, Filistinli tutukluların, hapishane şartlarının iyileştirilmesi ve israil`in "idari tutukluluk" siyasetini protesto etmek için açlık grevini de içine alacak şekilde eylem hazırlığı yaptığını dile getirdi.

israil istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak, "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor.

Tutuklunun israil güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre israil hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir